ŠPANCI ČVRSTO UZ SRBIJU, GRCI NAS IZDALI: "Novosti" otkrivaju kako je ko glasao u Savetu Evrope, bilo je i iznenađenja

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

16. 04. 2024. u 21:36

PARLAMENTARNA skupština Saveta Evrope dala je večeras, sa 131 glasom "za", zeleno svetlo za članstvo lažne države u ovoj organizaciji, što je u potpunosti suprotno međunarodnom pravu. U opštoj histeriji pritisaka da se Priština i pored kršenja prava na svakom koraku raskrči put ka EU, bilo je i onih poslanika SE koji su glasali u korist Srbije.

ШПАНЦИ ЧВРСТО УЗ СРБИЈУ, ГРЦИ НАС ИЗДАЛИ: Новости откривају како је ко гласао у Савету Европе, било је и изненађења

Foto. Printskrin

Osam predstavnika Španije glasalo je protiv izveštaja izvestioca Dore Bakojani koja je preporučila zeleno svetlo za tzv. Kosovo i tako je ova zemlja u potpunosti stala uz Srbiju i principe međunarodnog prava i poštovanja suvereniteta.  Protiv su bila četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, jedna Grkinja i jedan Nemac. Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan Italijan. Crveni taster su naravno pritisli i članovi delegacije Srbije, njih sedmoro, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hecegovine. To je ukupno 29 protiv. 

Bilo je i 11 uzdržanih i među njima jedan Crnogorac, šestoro Italijana i troje Moldavaca, te jedan Nemac.

Čak četvoro prestavnika Grčke, među kojima je i Bakojani, glasalo je za prijem, iako Atina ne priznaje tzv. Kosovo. Rumuni, nisu ni došli na glasanje, osim Julijana Bulaija koji je podržao Prištinu. Ni Jermeni nisu glasali. Obe zemlje ne priznaju tzv. Kosovo. 

Od konačnog prijema tzv. Kosovo deli još izjašnjavanje na Komitetu ministara 16. i 17. maja, a Srbija će pokušati da u malom manevarskom prostoru spreči ulazak Prištine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URADILI SMO SIMULACIJU, OVO JE REZULTAT: Evo kako će se završiti utakmica Srbija - Danska na EURO 2024!