ČEKA SE ODLUKA SUDA: Završena sednica o (ne) određivanju pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana

D. Z.

14. 04. 2024. u 17:27

PRED Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini završena je sednica za određivanje pritvora Srećku Sofronijeviću koji je uhapšen juče na prelazu Brnjak.

ЧЕКА СЕ ОДЛУКА СУДА: Завршена седница о (не) одређивању притвора Срећку Софронијевићу из Звечана

oto d.z.

Njega kosovske vlasti terete za „napad na ustavni poredak" i više krivičnih dela iz oktobra 2021. godine. Tada su pripandici tzv. kosovske policije upali u Zvečan, gde su bacili suzavac i na meštane revoltirane njihovim upadom, gađali ih gumenim mecima i bojevom municijom. Tada je Sofronijević ranjen u grudi.

- Današnja sednica održana je na zahtev javnog tužioca da se Srećku Sofronijeviću odredi pritvor. Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev, ja sam se kao brnailac protivio tome jer ne postoji opasnost od bekstva, budući da je čitavo vreme posle događaja Sofronijević živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio, niti je on pokušao da beži. Zbog toga sam siguran da ni sada neće to učiniti - kazao je po završetku sednice advokat Nebojša Vlajić, koji je danas zastupao Sofronijevića dok Srećkova supruga Katarina nije davala izjavu za medije.

Inače, odluka suda povodom današnje sednice biće, prema rečima advokata Vlajića, saopštena tek za sat, ili dva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave