NIKADA NEĆEMO ODUSTATI OD SARADNJE SA ISKRENIM PRIJATELJIMA: Petković sa kineskom delegacijom u Beogradu (FOTO)

Novosti online

02. 04. 2024. u 17:17

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke dr Petar Petković sastao se danas u centrali stranke sa delegacijom Komunističke partije Kine i predstavnicima ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu.

НИКАДА НЕЋЕМО ОДУСТАТИ ОД САРАДЊЕ СА ИСКРЕНИМ ПРИЈАТЕЉИМА: Петковић са кинеском делегацијом у Београду (ФОТО)

FOTO: Novosti

Petković je zahvalio sagovornicima na poseti i istakao da je saradnja dve partije, ali i države Srbije i Narodne Republike Kine na izuzetno visokom nivou zahvaljujući odličnim odnosima predsednika Sija i predsednika Vučića.

- Predsednik Vučić i predsednik Si su unapredili saradnju između SNS i KPK, što je snažno nastavio i predsednik SNS Vučević, a kao deo te saradnje i delegacija Srpske napredne stranke boravila je u poseti Narodnoj Republici Kini. Zaista nam je bila čast da se uverimo u napredak Kine, kao i u plodotvorne potencijale za našu dalju saradnju. Nama su od izuzetnog značaja investicije koje dolaze iz Kine jer to podstiče i dodatni rast naše ekonomije – istakao je Petković.

On je gostima posebno zahvalio na principijelnom stavu Kine o najvažnijem nacionalnom pitanju Srbije, pitanju Kosova i Metohije i podršci u međunarodnim organizacijama, posebno u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. 

FOTO: Novosti

 

- Kao što Narodna Republika Kina podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i naša zemlja čvrsto podržava politiku jedne Kine. Kina nikada nije imala duple standarde i mi smo od naših kineskih prijatelja oduvek imali samo iskrenu i snažnu podršku i razumevanje. Režim u Prištini kao što znate ne prihvata niti pristaje na kompormis koji je srž svakog dijaloga, a tome u prilog svedoči i odbijanje već 4.000 dana da formiraju Zajednicu srpskih opština. Umesto toga, Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno prolaze kroz svakovrsno fizičko i institucionalno nasilje – ocenio je Petković i preneo da naše dve države povezuje i čvrsta opredeljenost politici mira kao jedinom putu za rešavanje svih konflikata. 

Na kraju razgovora Petković je potcrtao da će predstavnici Komunističke partije Kine uvek u Srpskoj naprednoj stranci imati iskrene i odane prijatelje i da ćemo zajedničkim stremljenjem napredovati na polju saradnje.

- Trudićemo se i u budućnosti, čuvajući našu suverenu i slobodarsku politiku, da unapredimo saradnju sa Narodnom Republikom Kinom. Nikada nećemo odustati od saradnje sa našim iskrenim prijateljima, a Narodna Republika Kina i predsednik Si to svakako jesu i to će biti podstrek za dalje unapređenje čeličnog prijateljstva između Srbije i NR Kine – zaključio je Petković. Na kraju sastanka dogovoreno je i da se u narednom periodu intenzivira međupartijska saradnja između SNS i KPK.

BONUS VIDEO:RUSIJA POGREŠILA JER JE UDARILA NA FRANCUSKE KOLONIJE | Dr Dragan Petrović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!