TRAŽE ZSO I VRAĆANJE ZEMLJE MANASTIRU DEČANI: Rot - Amerikanci postavljaju nepravedne uslove KiM

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 03. 2024. u 19:03

PREDSEDNIK Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot kaže da su dodatni uslovi koje SAD nameću Kosovu za ulazak u Savet Evrope nepravedni.

ТРАЖЕ ЗСО И ВРАЋАЊЕ ЗЕМЉЕ МАНАСТИРУ ДЕЧАНИ: Рот - Американци постављају неправедне услове КиМ

Foto: EPA

Rot je na platformi “X” naveo da ovakav pristup SAD prema Kosovu mora prestati.

-Potpuno je neshvatljivo da SAD nameću dodatne uslove za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Ovaj neuravnoteženi pristup SAD prema Kosovu mora se konačno okončati. Nije fer. Savet Evrope i njegove države članice sede na mestu vozača a ne SAD, kaže Rot.

Rot je podelio objavu svog kolege iz Bundestaga, Franka Švabea, koji je prokomentarisao izjavu američkog izaslanika Gabrijela Eskobara, da pored odluke o manastiru Visoki Dečani, Kosovo mora ispuniti dva uslova, uključujući i ZSO.

-Uz dužno poštovanje specijalnom izaslaniku SAD za zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru, Savet Evrope omogućava stvari koje drugi nisu mogli postići. A mi ćemo odlučiti o zahtevu Kosova za članstvo na osnovu naših pravila i vrednosti, napisao je Švabe.

(kosovo-online.com)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu