OŠTRO UPOZORENJE ESKOBARA PRIŠTINI: Jednostrani potezi imaće posledice

Tanjug

13. 02. 2024. u 09:22

SPECIJALNI izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da je ta zemlja bila potpuno jasna da ne može biti jednostranih poteza, kao i da će takvi potezi imati posledice.

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ ЕСКОБАРА ПРИШТИНИ: Једнострани потези имаће последице

Foto: Jutjub/Tanjug News Agency official

On je to rekao za Tanjug, a povodom odluke Prištine da odloži primenu uredbe tzv. CBK o zabrani dinara na KiM i istakao da bi o tim pitanjima trebalo da se komunicira sa rokovima koji ne utiču na stanovništvo.

- Mi smo spremni da pomognemo u rešavanju problema, ali Beograd i Priština moraju da se vrate dijalogu i poštuju postojeće dogovore, rekao je on.

Prema njegovim rečima, mnoga od tih pitanja mogla bi da se reše uspostavljanjem Zajednice srpskih opština.

Na pitanje da li je adresa za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u Briselu ili Vašingtonu, naglašava da SAD u potpunosti podržavaju dijalog pod okriljem EU, i ulažu sve naše napore da se on nastavi, kao i da je dijalog jedini kanal za rešavanje "bilateralnih pitanja".

- Naša tehnička podrška, naša ekonomska podrška, i naš politički uticaj su iza njega, jer na kraju dana, naše najveće aspiracije su da se i Kosovo i Srbija priključe Evropskoj uniji. I da u međuvremenu razviju mirne, produktivne i efikasne bilateralne odnose, rekao je Eskobar.

Eskobar je i povodom Dana državnosti Srbije rekao da mu je želja "da nastavimo sa razvijanjem prijateljstva između naše dve države".

- Uradili smo mnogo toga u protekle tri godine sa Markom Đurićem ovde i želimo da nastavimo sa tim. On je uradio mnogo toga za Srbiju i nedostajaće nam, rekao je Eskobar, koji je bio gost na prijemu koji je povodom Dana državnosti organizovala Ambasada Srbije u Vašingtonu.

BONUS VIDEO: NAPETO U STEJT DEPARTMENTU: Srpska novinarka postavila Mileru nezgodno pitanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu