SRPSKA OPOZICIJA SERVIRA KURTIJU "ORUŽJE" ZA SEDNICU Brnabić: Nisu se udostojili da kažu nijednu reč o KiM

Novosti online

08. 02. 2024. u 18:33

PREMIJERKA Srbije gostujući na TV Prva osvrnula se i na mogućnost da Aljbin Kurti iskoristi na sednici SB UN usvojenu rezoluciju Evropskog parlamenta.

СРПСКА ОПОЗИЦИЈА СЕРВИРА КУРТИЈУ ОРУЖЈЕ ЗА СЕДНИЦУ Брнабић: Нису се удостојили да кажу ниједну реч о КиМ

Foto: TV Prva printskrin

- Oni danas u Strazburu reč nisu rekli o KiM. Mogli su da kažu da je Kurti uskratio pravo glasa Srbima na KiM. Nisu se udostojili ni to da kažu. Brutalno poltronstvo. Nisu mogli fon Kramon albanskom lobisti to da kažu - dodaje premijerka.

Premijerka je dodala da ukoliko Aljbin Kurti bude pokušao večeras da iskoristi rezoluciju EP na sednici SB UN, to je zato što mu je srpska opozicija to servirala.

- Verujem da će iskoristiti ovu sednicu u EP. Ali to mu servira srpska opozicija. To bi bilo teže iskoristiti da je opozicija spomenula u Strazburu da je Srbima na KiM oduzeto pravo glasa, ali pošto to nisu uradili dali su mu oružje da to iskoristi. Verujem da će predsednik replicirati i odgovoriti na tako nešto. Predsednik večeras bije najtežu bitku. Znam kako se sprema. Znam da će koristiti rečnik običnih ljudi kako bi svima bilo jasno koliko je Srbima teško - rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)