BEGOVIĆ: BIO4 Kampus rezultat strateškog delovanja,biće završen do decembra 2026.

Tanjug

20. 01. 2024. u 19:10

MINISTARKA nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović rekle je večeras na predstavljanju programa "Skok u budućnost - EXPO 2027" da je projekat BIO4 kampus rezultat strateškog razmišljanja i strateške odluke države da ulaže u mlade i da ulaže u nove tehnologije i najavila da će biti završen do kraja 2026. godine.

БЕГОВИЋ: БИО4 Кампус резултат стратешког деловања,биће завршен до децембра 2026.

Foto: M.Š.

- Nastavljamo da gradimo okruženja koja će omogućiti našim najboljima, našim talentima, našim mladima da rade na identičan način, a možda i bolje, u odnosu na ceo svet. Ovo je najveće, pojedinačno, najveće ulaganje u nauku i mlade ikada u Srbiji, a mogu da kažem i u širem okruženju - 450 miliona evra će biti uloženo izgradnju BIO4 kampusa - naglasila je minstarka.

Kako je rekla, u okviru BIO4 kampusa radiće najbolji istraživači, najbolji profesori, studenti - više od 4.000 njih.

- Naši talenti, ali i naše kompanije. I radiće na poboljšanju kvaliteta života za naše građane. To znači unapređeno zdravstvo, brzu, efikasnu, modernu dijagnostiku. To znači dostupnost modernim lekovima, modernim terapijama, ali i efikasnu poljoprivredu, zdravu i kvalitetniju hranu, i zdravu životnu sredinu. Sve ukupno bolji kvalitet života naših građana - rekla je Begović.

Naglasila je da će to omogućiti da se spreči odlazak najboljih i najpametnijih i da se mladi ljudi vrate u Srbiju.

- Da sve dovedemo da rade u Srbiji i da naši mladi postanu zaista aktivni učesnici, a vidim ih danas puno u sali, u građenju bolje budućnosti Srbije - istakla je ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (44)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)