"STIGLO JE ORUŽJE, DOĆI ĆE JOŠ" Bocan-Harčenko: Kosovo nije nezavisno i nikada neće biti

Novosti online

16. 01. 2024. u 08:53

ALEKSANDAR Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u Beogradu, izjavio sinoć da tzv. Kosovo nije nezavisno i da nikada neće biti.

СТИГЛО ЈЕ ОРУЖЈЕ, ДОЋИ ЋЕ ЈОШ Боцан-Харченко: Косово није независно и никада неће бити

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je naglasio da će pitanje tzv. Kosova biti rešeno na pravi način kad se promene geopolitičke prilike.

- Da li iko posle svega može da veruje da je po pitanju Kosova moguće konstruktivno rešenje? Da li posredništvo Zapada može tome da doprinese ako Zapad podržava tzv. vojsku Kosova i nezavisno Kosovo. Stiglo je oružje, a doći će i još oružja - rekao je Bocan- Harčenko u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi.

Ambasador je naglasio da Rusija nikada neće podržati jednostrano rešenje koje nameće Zapad i da će podržati samo ono sa čim se saglasi Beograd.

Takođe je dodao da je Zapadu uvek bila važna nezavisnost takozvanog Kosova i da su im statusni razgovori važni samo u cilju nezavisnosti.

Prema njegovim rečima, situacija može da se uporedi sa Ukrajinom a, kada je u pitanju Kosovo, uvek je bio prisutan antisrpski koncept, kao što je u vezi sa Ukrajinom - antiruski.

Zapad hoće da uništi pravoslavne vrednosti

Komentarišući izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da Srbi nisu narod koji Zapad može da slomi i potčini, ruski ambasador je rekao da je glavni razlog napada na Srbe pokušaj da se uništi samostalna politika.

- U pitanju je pravoslavlje, pravoslavne vrednosti koje Zapad uništava - rekao je Bocan-Harčenko.

Nije postojala državna odluka da se Hrvatskoj isporuči sistem S-300 za vreme raspada Jugoslavije

Aleksandar Bocan-Harčenko je izjavio da država Rusija nije donela odluku da se Hrvatskoj isporuči raketni sistem S-300 za vreme raspada Jugoslavije.

- Teško mi je da o tome govorim jer se radi o vremenu posle raspada Varšavskog ugovora. Tad je sve bilo van kontrole. Sve je moguće, ali u svakom slučaju državne odluke nije bilo - napomenuo je on.

Na pitanje kako komentariše priče da Rusija nije dovoljno pomogla Srbiji, naročito u vezi sa bombardovanjem, on je rekao da je u to vreme ruska država mogla da uradi ono što je uradila s obzirom na kontekst koji je postojao.

- Rusija je izborila nakon Dejtona prvo delimično i potom potpuno ukidanje sankcija - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!