"AMERIKANCI SU REKLI DA POMNO PRATE SVE" Vučić: Svi se naoružavaju u regionu, naše je da ne zaostajemo

Novosti online

10. 01. 2024. u 10:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Ruskom domu Beogradu.

АМЕРИКАНЦИ СУ РЕКЛИ ДА ПОМНО ПРАТЕ СВЕ Вучић: Сви се наоружавају у региону, наше је да не заостајемо

Foto: Printskrin/TV Pink

Predsednika Vučića dočekali su direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko. Vučiću će u Ruskom domu biti uručena knjiga, članska karta biblioteke i slika.

- Republici Srpskoj jesam čestitao, ali slavlje nisam organizovao - rekao je Vučić, dodavši da nikad u istoriji Srbija nije toliko pomagala Srpsku kao sada.

On se upisao u knjigu i napisao da je srećan što je imao priliku da poseti Ruski dom i da sazna mnogo o kulturi naših ruskih prijatelja.

Foto: Printskrin/TV Pink

Predsednik Srbije je istakao da su odnosi Srbije i Rusije odlični, ali uvek može bolje.

- Mi smo u teškim uslovima uspeli da ne pogazimo svoj obraz. Srbija se diči svojom samostalnošću - rekao je Vučić i dodao da mu se čini da mnogi drugi rade na destabilizaciji regiona.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je istakao da on slavlje nije organizovao, ali im je čestitao kao što je to uvek i činio.

Foto: Printskrin/TV Pink

- Nikad u istoriji Srbija nije toliko pomagala Srpsku kao sada - dodao je on.

- Amerikanci su rekli „pomno pratimo šta se zbiva”... Tako i ja sve pomno pratim šta se dešava u svetu, vidite da se svi naoružavaju do zuba pa što ne bi i Francuska - kazao je Vučić upitan o aktuelnoj situaciji s novim premijerom u Francuskoj, prethodno podsetivši na pitanje Klana Kosova postavljeno američkim vlastima šta kažu na to da Srbija planira vraćanje obaveznog vojnog roka.

Foto: Printskrin/TV Pink

- Naoružavaju se i svi u regionu, naše je da ne zaostajemo i ne zaostajemo - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (60)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)