KINESKI KONZUL ČESTITAO VUČIĆU POBEDU NA IZBORIMA: Veliki državnik i prijatelj - u Kini uživate veliko poštovanje

Novosti online

19. 12. 2023. u 09:07

GENERALNI konzul Kine u Njujorku Huang Ping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi liste oko SNS na izborima u Srbiji, izjavio je danas generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović, koji je s kineskim kolegom razgovarao o jačanju međusobne saradnje i veza dveju zemalja i u SAD.

КИНЕСКИ КОНЗУЛ ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ ПОБЕДУ НА ИЗБОРИМА: Велики државник и пријатељ - у Кини уживате велико поштовање

Foto N. Skenderija

Huang je sa Božovićem razgovarao i o upravo održanim izborima u Srbiji i uputio čestitke svim učesnicima izbora na fer i demokratskom izbornom procesu, rečeno je Tanjugu u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku.

Huang je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi njegove koalicije, rekao je Božović i dodao da je generalni konzul uputio srdačne pozdrave Vučiću koji u Kini, kako kaže, uživa veliko poštovanje i koga kineski politički establišment smatra velikim državnikom i prijateljem.

Tokom susreta Huang je naglasio da će Srbija i njen Generalni konzulat u Njujorku, ali i sam generalni konzul imati njegovu punu podršku u radu, a što uključuje i mogućnost korišćenja prostorija Generalnog konzulata Kine za realizaciju predviđenih aktivnosti.

Božović je naveo da kineski konzulat važi za jedan od najlepših i najfunkcionalnijih prostora među diplomatsko-konzularnim predstavništvima i ocenio da je gest Huanga nesumnjiv dokaz snažnog prijateljstva dveju zemalja, ali i poštovanja koje Srbija uživa u Kini.

Tokom susreta u Generalnom konzulatu Kine naglašena je važnost dijaloga i međunarodne saradnje, kao i daljeg osnaživanja bliskih veza što će se, kako je rečeno u srpskom konzulatu, ponajviše ostvarivati kroz mehanizme direktne saradnje dva generalna konzulata u Njujorku, koja na najvišem nivou brinu o svojim zajednicama u SAD spremnim na produbljivanje kontakata i međusobnog povezivanja.

Božović je kolegi uručio i posebno vino "Tesla in vino veritas" koje je proizvedeno u okviru strateške nacionalne kampanje obeležavanja osam decenija od smrti Nikole Tesle.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!