VUČIĆ :Za inovativne lekove izdvojen ogroman novac, ali sreća roditelja nema cenu

Tanjug

07. 12. 2023. u 18:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je razgovarao sa roditeljima dece obolele od retkih bolesti i da je video koliko njima znači to što država izdvaja oko 68 miliona evra za 22 inovativna leka.

ВУЧИЋ :За иновативне лекове издвојен огроман новац, али срећа родитеља нема цену

Foto: Tanjug

- To je ogroman novac. Ali sam srećan, kad sam razgovarao sa nekim od roditelja dece koja imaju retke bolesti i video njihovu sreću, to jednostavno nema cenu. Uvek stavite sebe u poziciju tih roditelja -  rekao je Vučić tokom obilaska Službe za radiologiju Doma zdravlja u Kruševcu koji je dobio mamograf.

On je dodao da je srećan, jer država ulaže u izgradnju i renoviranje zdravstvenih ustanova, nabavlja mamografe, ali i zapošljava nove medicinske radnike.

- Nama su sestre odlazile najviše i one danas odlaze mnogo manje nego ranije. Ja gledam podatke. Imamo zahteve za povratak u državljanstvo onih koji imaju srpske korene iz Austrije, Nemačke. Na mesečnom nivou preko 5000 ljudi. Oko 1200 iz Austrije, 1150 iz Nemačka, 350 iz Francuske, 400 iz Italije. Tako da su to dobre vesti za nas -rekao je Vučić.

Dodao je da postoje čitava sela, posebno u centralnom Pomoravlju i na istoku Srbije, gde se pola porodica vratilo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (68)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!