TADIĆ PITA N1: Kome smeta naša lista kada su se tajkunski obrušili na nju

Novosti online

24. 11. 2023. u 21:03

PREDSEDNIK SDS i bivši predsenik Srbije Boris Tadić zapitao se zašto nekim medijima smeta njihova lista i kakve dokaze N1 ima da su oni falsifikovali potpise?

ТАДИЋ ПИТА Н1: Коме смета наша листа када су се тајкунски обрушили на њу

Foto: Printskrin/Euronjuz

On je na društvenoj mreži Iks napisao:

N1 podigla celu medijsku mašineriju oko samo tvrdnje da je jedan potpis falsifikovan. Kada je pre nekoliko dana naša koalicija lažno optužena da nam SNS skuplja potpise u Sremskoj Mitrovici i kada je naš generalni sekretar izneo dokaze da je to laž i prijavio u policiji ometanje izbornih radnji, to nije preneo nijedan medij. Nekoliko pitanja ⬇️

1. Kako to ovakve optužbe završe prvo u medijima, pre nego što i onaj kome je dojavljeno da mu je navodno potpis falsifikovan i ovlašćeni za taj potpis ne budu pozvani i ne pokaže im se obrazac, odnosno dokaz?

2. Da li je normalno da mediji plasiraju ovakve priče bez provere i na osnovu “javio mi poznanik iz GIK”?

3. Da li je krivično delo da članovi GIK tako “dojavljuju poznanicima”, mimo neke procedure koja uključuje dokaze i obe strane?

4. Do koje mere je providno da N1 podigne ovoliku prašinu oko samo tvrdnje za jedan dokaz, a ćuti o prijavi koju je podnela SDS i o skandalu u vezi sa optužbama predstavnika koalicije Srbija protiv nasilja u Sremskoj Mitrovici?

5. Čak i da je tačno da je ovom čoveku falsifikovan potpis, kako može naša koalicija biti odgovorna za to, kada potpis overava notar/overitelj, a ne koalicija?

6. Koji je zvanični stav redakcije N1 na to što je njihova novinarka bez ikakvih dokaza objavila da je naša lista falsifikovala potpis i time javno širi dezinformacije bez ikakvog dokaza?

7. Da li je čovek koji je izneo optužbe na račun naše liste deo privatnog života Žakline Tatalović i da li se N1 zloupotrebljava u privatne svrhe, pa se zbog toga daje ovoliki prostor tvrdnjama jednog čoveka?

8. Kome i zašto smeta naša izborna lista koja je izložena napadima sve vreme?

Ustaj Srbijo protiv medijskih sudnica, laži, manipulacija i obmanjivanja javnosti.

Dobro jutro Srbijo!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (30)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije