JASNA PORUKA RUSIJE: Brisel ne donosi ništa dobro dijalogu Beograda i Prištine

Novosti online

21. 10. 2023. u 10:30

STALNI predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da EU ne donosi ništa dobro u zonama sukoba u svetu, kao ni u dijalogu Beograda i Prištine, već vodi nasilju, haosu i neredima.

ЈАСНА ПОРУКА РУСИЈЕ: Брисел не доноси ништа добро дијалогу Београда и Приштине

Foto: Profimedia

Nebenzja je naveo da EU devalvira sopstvene vrednosti isporučivanjem ofanzivnog naoružanja i vojne tehnike Kijevu, a ne donosi ništa dobro ni u procesu normalizacije jermensko-azerbejdžanskih odnosa, kao ni u dijalogu Beograda i Prištine.

- EU je kontinuirano tokom mnogo godina spremala Ukrajinu za konflikt protiv Rusije, zatvarajući oči na sve pojave u toj zemlji koje bi u zemljama članicama Unije bile nezamislive - rekao je Nebenzja.

Govoreći na otvorenim debatama u Savetu bezbednosti o ulozi regionalnih mehanizama u održanju međunarodnog mira i bezbednosti, Nebenzja je istakao da Brisel isporučivanjem naoružanja i vojne tehnike Kijevu krši svoje norme o nedopustivosti ovakvih pošiljki u zone sukoba.

- Očigledno je da se Brisel rukovodi isključivo geopolitičkim ambicijama, težnjom da osvoji nove sfere uticaja, ponovo kolonizuje politički i ekonomski ugrožene države - naglasio je ruski predstavnik u UN.

Nebenzja je istakao da zbog toga uključenost EU u međunarodne napore za održanje mira i bezbednosti vodi samo nasilju, haosu i neredima, prenosi "Sputnjik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije