MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DA NE PRITISKA BEOGRAD Vučić: Znate vi ko je stvarno kriv, sramota kako se ponašaju prema Srbiji

Novosti online

27. 09. 2023. u 21:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišući aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, pozvao međunarodnu zajednicu da ne pritiska Beograd dalje.

МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ДА НЕ ПРИТИСКА БЕОГРАД Вучић: Знате ви ко је стварно крив, срамота како се понашају према Србији

Foto: RTS printskrin

Komentarišući navode da postoje dva lidera zemalja zapadnog Balkana koji su nezadovoljni politikom predsednika privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, Vučić je rekao da ne postoji niko ko veruje da Kurti želi dobro.

- Ne postoji niko ko veruje da taj čovek, sem onih koji su ruke okrvavili 90-tih baš na Kosovu ubijajući Srbiju, bombardujući Srbiju, oni koji su bili najveći podržavaoci, koji su rušili sve što su mogli da sruše – nema drugih koji misle da on želi bilo kakvo dobro - rekao je Vučić za RTS.

Kako je rekao, ono što je danas urađeno sa takozvanim kontra-terorističkim merama na KiM, to znači da mogu da upadaju po kućama, da rade šta hoće. Po njegovoj oceni, videće se šta će na to da kažu KFOR i svi ostali.

- Kada je reč o odlukama, ja molim međunarodnu zajednicu da ne pritiskaju Beograd dalje, ja ih kao Boga molim. To je moja molba – ne radite to. Znate vi dobro ko je za sve ovo kriv. Nećete imati šta više Srbiji da kažete. Prvo ste govorili kako je tu Levijatan poginuo, pa kako je Počuča poginuo, pa poginuo neki treći. Samo im je bilo teško da kažu da je to obespravljeni srpski narod - istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da ne sme da se izuzme iz vida da je ubistvo policajca teško krivično delo. I da nije policajac, kako kaže, ubistvo čoveka je teško krivično delo.

- Za to nema - ali. Sve drugo je sramota kako se prema Srbima i Srbiji ponašaju - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi