"SVEČLJA, PRESTANI SA LAŽIMA!" Oglasio se Petković - Kurtijev ekstremista lažnim papirom podmeće krivicu Beogradu

Novosti onlajn

27. 09. 2023. u 17:36

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, oglasio se novim saopštenjem o Dželjalju Svečlji, koji je nastavio sa svojom kampanjom najstrašnijih laži na račun Beograda.

СВЕЧЉА, ПРЕСТАНИ СА ЛАЖИМА! Огласио се Петковић - Kуртијев екстремиста лажним папиром подмеће кривицу Београду

Foto: Tanjug

Saopštenje direktora Kancelarije za KiM prenosimo u celosti:

"Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti. 

Naime, laž je da je papir koji je Svečlja danas objavio nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske. To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove “lista pakovanja”. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva.

Isto je tako Svečlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, lagao je da je Milan Radoičić smešten na VMA, lagao je da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije, a reč je o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom Vojskom ni policijom. 

Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina.

Zato Svečlja, prestani sa lažima!", poručio je Petković. 

BONUS VIDEO:

Meštani Banjske o Kurtijevom teroru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)