HTELI DA PRENOĆE, ALI SU OSTALI BUDNI I POD OPSADOM: Novosađani opisali detalje drame koju su preživeli u manastiru Banjska

Novosti Onlajn

26. 09. 2023. u 11:47

GRUPA vernika koja je noć između subote i nedelje provela u manastiru Banjska na severu Kosova i Metohije vratila se sinoć za Novi Sad, a sve što su doživeli tamo još uvek pokušavaju da shvate i prihvate.

ХТЕЛИ ДА ПРЕНОЋЕ, АЛИ СУ ОСТАЛИ БУДНИ И ПОД ОПСАДОМ: Новосађани описали детаље драме коју су преживели у манастиру Бањска

Foto D. Zečević

Kako je za "Blic" rekla ćerka jedne Novosađanke koja je bila u manastiru za vreme opsade, njena majka je još uvek veoma uznemirena, nije spavala čitavu noć i već sada se vidi da će ovo iskustvo za nju imate teške posledice.

- Moja majka je u teškom stanju. Sve ovo je za nju neshvatljivo i još pokušava da razume šta se to tačno dogodilo. U grupi sa njom je bilo dosta mladih ljudi, male dece, ali i osoba njenih godina. Svi oni su pod snažnim utiskom ovih dešavanja - kaže Novosađanka.

Kako dodaje, pri povratku ih niko nije maltretirao, legitimisani su ali nije bilo zastrašivanja niti bilo čega drugog.

Još naših vernika bilo na Kosovu i Metohiji

Kako "Blic" piše, i Gordana Dragičević je u ovom manastiru bila samo par sati pre, a zadesila se u Prizrenu kada se sve događalo.

- Mi smo posetili manastir Banjska u subotu u ranim jutarnjim časovima. Monasi su bili preljubazni i ništa nije naslućivalo da nešto loše može da se desi - navodi Gordana.

Ona dodaje da je njena grupa zbog čitave situacije značajno skratila svoj put, pa su umesto usputnih svraćanja i obilazaka iz Prizrena otišli direktno u Gračanicu i odatle ka Srbiji.

- Za vreme našeg boravka oko Prizrena i generalno na teritoriji Kosova i Metohije nismo videli pojačane snage policije niti bilo šta drugo što bi ukazivalo da se nešto loše dešava. Prešli smo granicu na prelazu Merdare i jedino što nam je govorilo da je nekakvo vanredno stanje je činjenica da smo se vratili u kasnijim popodnevnim satima, a trebalo je iza ponoći - navodi Gordana Dragičević.

BONUS VIDEO: MONSTRUOZNO - Poslušajte snimak razgovora kosovskih policajaca dok pucaju na Srbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe