PASTOR: Srbija treba da preispita svoju migracionu politiku

Tanjug

18. 09. 2023. u 22:57

PREDSEDNIK Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da smatra da je vreme da Srbija započne proces preispitavanja svoje migracione politike.

ПАСТОР: Србија треба да преиспита своју миграциону политику

foto:Panon tv

Rešenje je da migranti budu u prihvatnim centrima do dobijanja azila, kaže Pastor koji je naveo da to isto čini i Italija, kao članica Evropske unije.

-Potrebno je preduzeti korake, posebno ukoliko se uzme u obzir da je Ursula von der Lajen, pre nekoliko dana u Evropskom parlamentu podnoseći izveštaj o prethodnoj godini nedvosmileno rekla da evropska ekonomija ima potrebu za radnom snagom i da je zbog toga potrebno povećati migraciju, kazao je Pastor za RTV Panon.

Lider SVM je istakao da je potrebno legalizovati i dozvoliti ljudima da u Evropi dobiju posao.

-Da se ovo dešava u legalnim okvirima, ukoliko bi ih neko odabrao, stavio u autobuse ili avione, i odvezao ih da rade u fabrikama, mislim da niko ne bi imao ništa protiv. Međutim, to nije slučaj. Ovo su organizovane aktivnosti zasnovane na prevari i laži, na falsfikovanim dokumentima, što na kraju vodi do rata između bandi, oko toga da koji migrant će pod čijim vođstvom jedanput-dvaputa-triputa-pet puta juriša na granicu i nekako pređe u zapadnu Evropu, kazao je Pastor.

Predsednik SVM podsetio je da njegova stranka od 2015. godine ukazuje na ovaj problem koji je postpeno, korak po korak doveo do sadašnjeg rata bandi krijumčara ljudi.

Srbija je tada, 2015. godine bila prisiljena da prihvati migracije, kao što, rekao je Pastor, sada nastoje da Srbiju prisile na sankcije protiv Rusije.

-Jedna od taktika približavanja Evropskoj uniji, je u tome da države koje su u procesu pridruživanja treba da zastupaju stavove Evropske unije u važnim političkim pitanjima, Zauzvrat se daju neka obećanja, koja, kao i u ovom slučaju, izostaju, jer nismo dobili ništa, ustvrdio je Pastor.

On kaže i da je migraciona politika Evropske unije dospela u škripac i da je sada potrebno pronaći druga rešenja.

On je dodao da stav Saveza vojvođanskih Mađara zvanično ne podržava ni jedna parlamentarna stranka, ali da on smatra da Srbija nema drugi izbor.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila