OTVORENO POKAZAO LICE AGRESORA: Srpska lista - Za dve godine Kurtijevog režima imamo upucavanje čak i srpske dece

D. Z.

15. 09. 2023. u 12:00

NAKON što je ponovo pobegao od pregovora i zalupio vrata dijaloga visokim predstavnicima Evropske unije usred Brisela, Aljbin Kurti je, neposredno ispred sedišta EU, gde se vodi dijalog, uputio ogoljenu i brutalnu pretnju srpskom narodu i Srpskoj listi, rečima da će u narednom periodu „da plate i da pate“ i time otvoreno pokazao pravo lice agresora koji gaji mržnju prema svemu srpskom.

ОТВОРЕНО ПОКАЗАО ЛИЦЕ АГРЕСОРА: Српска листа - За две године Куртијевог режима имамо упуцавање чак и српске деце

Foto: Tviter/@IgorSimicKM

Ovo je danas u saopštenju za javnost istakla Srpska lista i dodala da se ova pretnja Aljbina Kurtija ne sme olako shvatiti, jer dolazi od nekog ko se nalazi na čelu kosovskih institucija i ko je u prethodnom periodu na delu pokazao nameru da eskalira situaciju, izazove sukobe, da stvarajući tenzije ugrozi mir na ovim prostorima i bez dokaza i osnova hapsi i progoni Srbe.

- Ako smo za dve godine Kurtijevog režima imali upucavanje Srba, pa čak i srpske dece, prebijanje, hapšenje i zatvaranje naših sugrađana bez ikakvih dokaza, otimanje srpske zemlje kroz lažnu eksproprijaciju, etnički motivisane napade na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu širom Kosova i Metohije, zabranu lečenja, vakcinisanja, ali i zabranu održavanja srpskih izbora, postavlja se pitanje šta nam to Kurti obećava rečima da ćemo platiti i patiti, čime planira da dodatno ugrozi opstanak i ostanak srpskog naroda i šta se može očekivati u narednom periodu – dodaju iz Srpske liste.

Iz SL ističu da su od Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika juče očekivali odgovor kada će deesakalirati situaciju na severu, formirati Zajednicu srpskih opština, osloboditi neosnovano uhapšene Srbe, kada će povući ilegalno prisutne specijalne jedinice i lažne gradonačelnike sa severa Kosova i Metohije, a dobili samo brutalne pretnje.

Dodaju da su "pretnje koje su upućene monstruozne i da dolaze u trenutku krhkog mira na ovim prostorima, a zahtevaju jasnu osudu međunarodnih aktera, zemalja Kvinte, Evropske unije i svog slobodoljubivog sveta i ujedno otkrivaju pravo lice Aljbina Kurtija i njegovog okupacionog režima. 

- Naglašavamo da ove pretnje neće uplašiti ni naše sunarodnike, niti članove Srpske liste u nameri da istrajemo u svojim pravednim zahtevima i demokratskoj borbi za mir, prava srpskog naroda i prestanak okupacije koji Kurti sprovodi na severu Kosova i Metohije. Mi znamo da smo svoji na svome i da želimo mir, sigurnu budućnost i bolji život za Srbe i sve građane na Kosovu i Metohiji - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)