SVAKI PREDLOG KOJI BI POBOLJŠAO NACRT ZAKONA, BIĆE PRIHVAĆEN: Oglasio se ministar Jovanović nakon prve javne rasprave

Novosti Onlajn

13. 09. 2023. u 16:50

U BEOGRADU je danas održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o javnom informisanju i medijima, a nakon završene rasprave oglasio se i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

СВАКИ ПРЕДЛОГ КОЈИ БИ ПОБОЉШАО НАЦРТ ЗАКОНА, БИЋЕ ПРИХВАЋЕН: Огласио се министар Јовановић након прве јавне расправе

Foto: Printskrin

Ministar Jovanović je podsetio da je ovo prvi okrugli sto u okviru javne rasprave o nacrtima medijskih zakona, kao i da je jako zadovoljan kako je prošla današnja rasprava na kojoj je prisustvovalo više od 100 učesnika.

- Došli smo do predloga teksta Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima i zakona o elektronskim medijima. Ovi zakoni su urađeni u skladu sa medijskom strategijom za period 2020-2025, usklađeni su sa evropskom direktivom o audio-vizuelnim medijskim uslugama i na njima smo intezivno i sa velikim fokusom radili od prvog dana kada sam postao ministar - izjavio je Jovanović.

Podsetio je da će javna rasprava biti nastavljena u narednim danima, kao i da će ona biti održana u Nišu, zatim u Novom Sadu i Kragujevcu. Javna rasprava će trajati do 6. oktobra, a ministar je uputio poziv svim zainteresovanim novinarskim i medijskim udruženjima, nevladinim organizacijama, javnim upravama da se uključe u javnu raspravu.

- Kao ministar informisanja, garantujemo da svaki predlog koji bude poboljšao postojeće nacrte zakona, biće prihvaćen sa naše strane - rekao je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)