VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA: Na odvojenim sastancima sa novim ambasadorima Norveške, Finske i Kambodže (FOTO)

Novosti onlajn

13. 09. 2023. u 13:13

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kraljevine Norveške, Republike Finske i Kraljevine Kambodže.

ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВНА ПИСМА: На одвојеним састанцима са новим амбасадорима Норвешке, Финске и Камбоџе (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Sa posebnim zadovoljstvom primio sam danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Norveške Kristin Melosom @norwayinbelgrade, kao i ambasadora Republike Finske i Kraljevine Kambodže, Niklasa Lindkvista finlandinserbia i Bunpe Tana.

Na odvojenim sastancima, svima sam poželeo mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se gostoljubivost i sami uveriti, a posebno sam ih detaljnije informisao o geopolitičkim i ekonomskim izazovima u regionu, kao i o brojnim inicijativama Srbije za što bolje povezivanje i saradnju zemalja na Zapadnom Balkanu.

Srbija neguje prijateljske odnose sa sve tri države, a tema za razgovor bilo je mnogo: od jačanja sveobuhvatnih partnerskih odnosa u brojnim projektima od zajedničkog interesa, preko investicionih potencijala Srbije, do saradnje u oblasti spoljne i bezbednosne politike, energetike, infrastrukture, nauke, tehnologije, obrazovanja i kulture.

Iskoristio sam priliku da zamolim ambasadorku Melosom da prenese pozdrave i izraze posebnog uvažavanja kralju Haraldu Petom, uz želju da mu uzvratim gostoprimstvo u Srbiji, dok sam ambasadoru Finske zahvalio na podršci evropskom putu Srbije.

Posebnu zahvalnost izrazio sam ambasadoru Kambodže, koja ostaje dosledna u svom principijelnom stavu po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, uveren da ćemo tradicionalno prijateljstvo naše dve zemlje u narednom periodu osnažiti uzajamnim posetama na najvišem nivou - napisao je predsednik uz fotografije susreta na svom zvaničnom Instagram profilu. 


-

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (79)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)