"PO TOME SE MI RAZLIKUJEMO OD PRIŠTINE..." Vučić: O sankcijama odlučujemo mi sami kao suverena zemlja

Tanjug

11. 09. 2023. u 14:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da po pitanju sankcija Srbija odlučuje sama kao suverena zemlja i da se po tome razlikuje od Prištine.

ПО ТОМЕ СЕ МИ РАЗЛИКУЈЕМО ОД ПРИШТИНЕ... Вучић: О санкцијама одлучујемо ми сами као суверена земља

Foto: Printskrin TV Pink

- Što se tiče sankcija, o sankcijama odlučujemo mi sami kao suverena zemlja i u tome se razlikujemo od Prištine, ne po pitanju Rusije, Ukrajine, ne znam čega, već po pitanju toga ko jeste suverena zemlja, a ko to nije i nikada neće biti - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Skoplju.

Vučić je tako prokomentarisao izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija za estonski medij Delfi koji je rekao da je "Srbiju nemoguće bez biča odvojiti od Rusije".

- Za mene je interesantno kako neki ljudi smatraju da je moguće da imaju pravo da traže od nekih trećih da primenjuju bič prema jednoj suverenoj zemlji posebno kada narušavate povelju UN i narušavate teritorijalni integritet jedne zemlje. Pošto je toliko snažan i toliko jak i određivao bi sudbinu svih naroda u Evropi, razume se i srpskog, ne znam samo što sam ne upotrebi taj bič pa pokaže kako će to da se obračuna sa bilo kim. Sramota je da neko ko sebe smatra liderom bilo čega, ma kako mislio o sebi visoko, da takav jezik i takav rečnik koristi - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (100)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)