TOMIĆ: Opozicija samo napada, vređa i izmišlja afere

Novosti online

01. 08. 2023. u 15:19

RAZJEDINjENA i interesan opozicija u parlamentu je posle godinu dana od konstituisanja 13. saziva potvrdila onu narodnu poslovicu, što je babi milo to joj se i snilo, izjavio je Zoran Tomić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

ТОМИЋ: Опозиција само напада, вређа и измишља афере

Foto: SNS

- Iz njihove današnje konferencije vidimo da još uvek sami sa sobom nisu raščistili da li su oni poslanici u parlamentu ili glume poslanike u zgradi za koju tvrde da nije parlament. Kad je trebalo izbori da se održe, svi njihovi zahtevi koje su izneli u dve kolone su prihvaćeni, samo što im nije još data prednost u određenom broju glasova. Sve su prihvatili i izašli na iste. Sad, posle godinu dana, za njih to su bili neizbori?! Ako su ljudi od reči i morala zašto su i dalje poslanici? Zašto ne podnesu ostavke i izađu iz parlamenta? Zašto ne smeju na izbore onda ako misle da imaju veći legitimitet nego što je sadašnje stanje u parlamentu? Neće, jer nisu naučili šta znači reč odgovornost. Nisu se potrudili ni da je pročitaju u rečniku. Za njih je odgovornost da zloupotrebe tragedije koje su zadesile Srbiju, blokiraju rad parlamenta kako bi sproveli u delo svoj rijaliti šou koji je osmislio njihov mentor i glavni finansijer. Tako smo po prvi put u istoriji dobili parlamentarca, čuvenog Primerka među tom žutom elitom, koji je od 18. maja na Gazeli, leži pod šatorom i čeka ispunjenje zahteva, a stalno smo tokom zasedanja čuli njegov eho, groktanje kad narodne poslanice govore i dranje kad sednica se ne odvija po volji njegovih mentora - kaže Tomić.

- Miroslav Aleksić, poznat po tome što je sudski overeni lažov, koji je opljačkao budžet opštine Trstenik i bez ikakvog osnova sebe postavio za najplaćenijeg predsednika opštine u istoriji Srbije, govori nam o nekoj borbi za bolju Srbiju?! Optužuje druge ljude, izmišlja afere, a sam je sa svojim pajtosom nelegalno gasifikovao opštinu Trstenik i industrijsku zonu u Kruševcu, a potom preko NVO razvio porodični biznis muže pare iz državnog budžeta preko Nacionalne službe za zapošljavanje. On govori da poljoprivreda propada, a njegovo gazdinstvo cveta, još od države dobio traktor preko subvencije. Borko Stefanović, čovek koji je toliko vešt pregovarač da je dogovorio postavljanje granice između centralne Srbije i autonomne pokrajine KiM, u čije vreme vlast je kreirala dvocifrenu inflaciju kad je čitav svet imao nisku, sad mu smeta očigledno što Srbija obara rekorde po direktnim stranim investicijama, što je stopa nezaposlenosti jednocifrena, što se grade auto-putevi, železnica, razvijaju aerodromi i što narod Srbije bolje živi. Pa da, ako smo krivi što smo njegovu viziju tajkunske Srbije uništili, onda priznajemo krivi smo. Zoran Lutovac, poznat kao Zalutovac koji kao ambasador Srbije u Crnoj Gori jedino se borio za sopstveni interes i kako će kroz sopstveni časopis da napada SNS i njenu politiku, nije našao za shodno da podnese ostavku ako mu toliko smeta, već čekao da bude razrešen. Za Srbe u Crnoj Gori nije ni mario, ali važno da metode diktature i gušenja demokratije koje pripisuje Aleksandru Vučiću odlično primenjuje u svojoj stranci koja je posle Zorana Đinđića nažalost spala na njega da joj bude predsednik. Kritikuje parlament Aleksandar Jovanović koji svojim ponašanjem, vređanjem, dernjavom dokazuje da nije nikakav ekolog niti da je dostojan zdanja u kome je od strane građana izabran, posle se žali zašto polovinu opomena je samo on dobio. Kad bude u stanju otrežnjenosti,nadamo se da će smoći snage da pregleda snimke svojih nastupa i da će tada shvatiti zašto mu je ovo jedini mandat koji će provesti u Skupštini - navodi Zoran Tomić.

- Ovih godinu dana rada parlamenta doneli smo mnoge zakone važne za unapređenje života naših građana. Videli smo da njima do tih građana nije stalo, niti da se problemi reše, dokazali mnogo puta, pa i na ovoj konferenciji gde su svi saglasni samo oko jedne stvari, da su tu da ruše Aleksandra Vučića. Metode kako će Srbiju posle toga da rasparčaju su drugačije, ali im je on glavna prepreka ka tom cilju. Razočaraću ih, jer će im on i SNS ostati dugo ta glavna barijera zajedno sa narodom Srbije koji je u politici SNS prepoznao ispravnu politiku za bolju, jaču i stabilniju Srbiju. Dok se Aleksandar Vučić delima bori za razvitak zemlje, njenu izgradnju, očuvanje mira i sigurnosti i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, toliko ova opozicija sa druge strane je dokazala da samo čekaju priliku da se o tuđoj muci ovajde, da ne umeju na fer i korektan način politički da se bore, sve što znaju jeste da cmizdre, napadaju, vređaju i izmišljaju afere, sve po istrukcijama stranih organizacija koje ih obučavaju da sto puta izgovorena laž postaje istina i oni su se na to upecali. Građani Srbije na sreću nisu, jer građani Srbije odavno su prestali da veruju u fraze, već veruju samo u dela, a dela najbolje govore o svakome od nas. Kad to budu naučili, možda, ali možda će dobiti priliku da se pokažu. Do tad mi radimo dalje u interesu svih građana Srbije, našeg naroda ma gde on živeo i borićemo se da viziju predsednika Vučića u programu Srbija 2025 ostvarimo i premašimo - zaključuje Tomić.

BONUS VIDEO: "ZAKLjUČANE" NOVINARKE: Ovo je prava istina šta se desilo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (56)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)