VUČIĆ O GOVORU BEĆIROVIĆA: To je poruka "spremaj se narode, mrzite Srbe"

Novosti onlajn

13. 07. 2023. u 22:23

PREDSEDNIK je večeras komentarisao i govor člana predsedništva BiH Denisa Bećirovića.

ВУЧИЋ О ГОВОРУ БЕЋИРОВИЋА: То је порука спремај се народе, мрзите Србе

Foto: Printscreen/Pink

- Jeste li zapazili da niko sa zapada nije reagovao na ništa? Ja sam spremio ceo govor i obeležio sve. Glavna teza meni nije ta u kojoj on naš optužuje lažno za želju da se stvori Velika Srbija. Oni imaju tu maniju da im je Srbija uvek kriva, jer je Republika Srpska previše mala za njih, pa im je Srbija kriva. To slušate već godinama. I kad su me linčovali u Srebrenici i tada sam bio kriv. 

- Zabrinulo me je način na koji je postavljeno pitanja, mene je zapanjilo da niko nije reagovao i da svi ćute. A to je može li, kako oni kažu, "genocid da se ponovi". Mi imamo, što u našoj zemlji, kako oni kažu, što u našem susedstvu, one ljude koji su zločinci u prirodi, koji imaju nameru da teške zločine ponove - ili kako oni kažu genocid. Na osnovu čega su to zaključili? Kažu "pa da, postoji opasnost". A šta je refleksija svega toga? To je poruka spremaj se narode, mrzite one koji su pored nas, mrzite Srbe, oni se spremaju ponovo da nam naude, ti Srbi će ponovo da nas ubijaju i mi moramo da budemo spremni da ih dočekamo... I na to niko nije reagovao... A moja poruka Bošnjacima, i u Srbiji i svuda gde žive je: Mi Srbi živimo sa vama, ne pored vas, hoćemo ne samo prijateljstvo i hoćemo da vam pokažemo da želimo da prevaziđemo loše stvari koje su se i nama događale u prošlosti. Ali nemojte da nam objašnjavate da je handžar divizija nanosila najveću štetu u ljudskim životima isključivo Jevrejima,ili samo Jevrejima, nego pre svega Srbima, pa ako tražite od nas izvinjenje, onda kažite izvinjenje za to što su okviru NDH  pripadnici handžar divizije činili - rekao je Vučić. 

Kaže da nijedna vlast nije toliko uložila u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin kao ova.

- Nastaviće to da radimo, od bolnice, puteva, svega drugog. I ja ću ponovo da idem. Mi imamo fantastične džamije u Sjenici, Sultanija Valide džamija iz 19. veka, Novom Pazaru. Od Sopoćana do Petrove crkve u Novom Pazaru, ne znate šta je lepše i bolje naše nasleđe, ove zemlje, naših ljudi. Naša poruka mora da bude drugačija.

- Mi moramo pažljivo da slušamo i da gledamo smisao onoga što neko govori i da bežimo od te mržnje. Ja bih voleo da ljudi to razumeju. Ja sam slušao 10 godina, pošto je potrebno da se takav narativ napravi. Ovi u Beogradu su 10 godina radili kriminalizaciju mene i moje porodice. Ovi u Sarajevu 10 godina lažu - evo ga Vučić sa puškom. Ima dve slike koje pokazuju - na jednoj slici je bio stativ, na drugoj kišobran - rekao je predsednik. 

Kako kaže, oni ne veruju u svoje laži. 

- Oni znaju da lažu i nastavljaju da lažu, zato što nečim moraju da pokriju svoju mržnju. 

- Zašto tražite razlog da pravite od nekoga neprijatelja ko vam nije neprijatelj. I zašto vi svete ćutite o svemu i zašto uvek moraju Srbi da budu krivi i zašto se pravite da to ne vidite? - navodi Vučić. 

- Ko radi na projektu velika Srbija? Ja ne radim - upitao je predsednik. 

Kaže da ne radi na projektu Velika Srbija i da nikad nije izgovorio sintagmu "srpski svet", odgvorajući na napade člana predsedništva BiH Denisa Bećirovića.

- Uhvatili su se i ponavljaju. Drže se toga kao pijan plota. Svi oni rade na svojim svetovima mrtvi ladni, ali će da lažu i da pričaju o našem svetu, koji kao ideja ne postoji. Suština je da Srbi moraju da budu krivi za sve, odgovorni za sve. I to je rađeno još u periodu Austrougarske. I pre Berlinskog kongresa i posle nastavljena je ista politika - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (63)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!