KOŠMARNI REZULTATI HAŠKE (NE)PRAVDE: Srpski generali trunu po zatvorima, Gotovina broji milione evra

Novosti online

08. 07. 2023. u 22:20

KOMPANIJE za uzgoj, lov i preradu morske ribe bivšeg hrvatskog generala Ante Gotovine ostvarile su prošle godine snažan rast poslovnih prihoda.

КОШМАРНИ РЕЗУЛТАТИ ХАШКЕ (НЕ)ПРАВДЕ: Српски генерали труну по затворима, Готовина броји милионе евра

Foto: Tanjug/AP

Prema pisanju Jutarnjeg lista, najveća od njih, zadarski "Cromaris" poznata po uzgoju orade i brancina, imala je prihode od 94 miliona evra, što je 15 posto više nego 2021. 

Neto dobit iznosila je dva miliona evra i bila je veća za čak 54 odsto.

U toj firmi, prema pisanju zagrebačkog dnevnika, danas radi oko 500 ljudi, čija je prosečna neto plata prošle godine iznosila oko 1.210 evra, što je za oko 40 evra manje nego 2021. godine. 

Bivši general Vojske Republike Hrvatske Ante Gotovina, protiv koga je Haški sud podigao optužnicu 2001, tereteći ga za planiranje etničkog čišćenja, ratne zločine protiv srpskih civila i njihove imovine tokom i nakon operacije "Oluja" 1995, te učešće u zločinačkom poduhvatu, od podizanja optužnice bio je u bekstvu, a uhapšen je u decembru 2005. na Kanarskim ostrvima. 

U prvostepenoj presudi, 2011, Gotovina je osuđen na 24 godine zatvora, da bi u konačnoj, drugostepenoj presudi 2012, bio oslobođen svih optužbi.

U vlasništvu bivšeg hrvatskog generala su i manji pogoni za preradu ribe, poput firme "Canicula'' na području Muća koja je lani imala 2,9 milona evra i 220.000 evra dobiti. 

Kako izgleda Haška (ne)pravda, pogledajte na snimku:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (15)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024