ALBANSKI ANALITIČAR: Kurti želi sukob na severu Kosova i Metohije

Novosti online

05. 07. 2023. u 21:34

ALBANSKI analitičar Frok Čupi rekao je za albanski Ej Bi Si Njuz da su Beograd i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazali spremnost da reše krizu na severu Kosova i Metohije za razliku od Prištine dodajući da, kako kaže, "težina krivice" pada na vladu Aljbina Kurtija, za kojeg kaže da želi oružani sukob na severu Kosova i Metohije.

АЛБАНСКИ АНАЛИТИЧАР: Курти жели сукоб на северу Косова и Метохије

Foto: Shutterstock/Profimedia/GEORG HOCHMUTH/ilustracija

Čupi je naveo da Beograd ima bolje odnose i saradnju sa Evropskom unijom, a da je strana koju je Priština pretvorila u večitog neprijatelja jer, kako ističe, Kurtijeva Priština pokušava da ima večiti sukob "na granici".

U sadašnjim okolnostima, kako primećuje Čupi, vlada Srbije ima mnogo vidljiviju toleranciju, ima mnogo vidljiviji dogovor sa Evropljanima.

- Postoji spremnost da se to pitanje reši, makar diplomatskim putem. Sva težina danas, težina krivice, težina krsta je u Prištini na Kurtijevoj vladi - naglasio je poznati albanski pisac, novinar, politički analitičar i nekadašnji direktor albanske nacionalne novinske agencije ATA.

Čupi je naglasio da Kurti izgleda želi da se prikaže kao heroj, pa traži oružani sukob na severu Kosova i Metohije i zamrznuti sukob sa Albanijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!