UROŠ NEMA VEZE SA OPTUŽBAMA: Oglasio se advokat uhapšenog Srbina

Novosti onlajn

19. 06. 2023. u 14:49

POLICIJA lažne države uhapsila je rano jutros muškarca srpske nacionalnosti Uroša Vukašinovića, inače radnika mts doo, u trenutku kada je, kako kažu iz ovog preduzeća, krenuo na posao.

УРОШ НЕМА ВЕЗЕ СА ОПТУЖБАМА: Огласио се адвокат ухапшеног Србина

Foto: Privatna arhiva

Njega terete za napad na novinare od 16. juna, a da se on sada nalazi na policijskom zadržavanju, te da će sutra i pred sudiju, potvrdio je njegov advokat Nebojša Vlajić. On dodaje i da je siguran da Uroš Vukašinović nema nikakve veze sa onim što mu se stavlja na teret.

- Kao što znate, jutros je uhapšen Uroš Vukašinović iz Leposavića pod optužbama za navodni napad za novinare prošlog petka, 16. juna ove godine u Leposaviću. Uroš Vukašinović sa tim nema nikakve veze, potpuno sam u to siguran - kazao je Vlajić u obraćanju medijima.

Precizira da mu je policija pokazala snimke na osnovu kojih ga terete za napad na novinare.

- Na tim snimcima se ili vide neka druga lica, ili je jednostavno nemoguće videti ko je. Uroš Vukašinović u toj ulici radi, bio je na poslu u mts-u i nema ničega drugog što ga sa tim mestom ili događajem povezuje - dodaje Vlajić.

Potvrđuje da je njegov branjenik danas dao izjavu u kojoj je isto to rekao pred policijom, a da će sutra biti izveden pred sudiju koji će odlučiti o eventualnom pritvoru.

- Trenutno se nalazi na policijskom zadržavanju, koje može da traje najviše 48 sati - istakao je Vlajić.

Iako smatra da tzv. kosovski sudovi, kako je kazao, rade sa „puno predrasuda i sa puno nepravičnosti“, Vlajić poručuje da u pravdu veruje.

- Nisam ubeđen da se sve naredbe koje se tiču poštenog pravosuđa u suđenjima na tzv. Kosovu poštuju, tako da nemam iluzija ni da će to biti i ovoga puta. Međutim, ja u pravdu verujem i verujem da će sud jedanput konačno razrešiti dokaze i doneti odluku kakvu mora da donese, a to je pravična odluka. Ona u ovom slučaju može da bude samo oslobađajuća – da se Uroš Vukašinović oslobodi svih optužbi i da se pusti iz pritvora - naglasio je advokat.

Inače, ovo novo hapšenje za navodne napade na novinare na Severu – treće je za manje od pet dana na severu KiM.

Prethodno je prvo za napad na novinare od 29. maja – u Leposaviću uhapšen takođe Srbin Nemanja Vlašković, premda advokat i njegovi prijatelji tvrde da je u pitanju greška. Ipak, njemu je već određen jednomesečni pritvor.

Potom je u subotu na prelazu Jarinje uhapšen i Dalibor Spasić, kom se takođe na teret stavlja napad na novinare. Tzv. kosovske vlasti, kada je u pitanju ovaj slučaj, nisu navele o kojoj se medijskoj ekipi radi i u kojoj opštini je on navodni napad izvršio.

U Leposaviću se u podne za njih dvojicu danas održava skup podrške. Takođe, protest za uhapšene održava se i u Kosovskoj Mitrovici – protestnom šetnjom od Spomenika knezu Lazaru do Zvečana.

BONUS VIDEO: KOLONA STIGLA U ZVEČAN - Veliki protest Srba na severu KiM

(Kossev)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (56)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)