ORLIĆ O NAPADU NA PAJKIĆA: Posledica toksičnog delovanja osvedočenih generatora nasilja i mržnje

Novosti online

10. 06. 2023. u 20:29

POTPREDSEDNIK Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić najoštrije je osudio napad, koji se sinoć dogodio, na državnog sekretara Lava Pajkića.

ОРЛИЋ О НАПАДУ НА ПАЈКИЋА: Последица токсичног деловања осведочених генератора насиља и мржње

Novosti

- Govor mržnje, agresija i nasilje koje neprekidno emituju predstavnici bivšeg režima, pokazalo se ponovo, vode pravo do fizičkog nasilja. Poslednji fizički napad na Lava Pajkića, dolazi upravo kao posledica ovog toksičnog delovanja osvedočenih generatora nasilja i mržnje. Onih koji su sopstvene uličarske metode otimanja za vlast pretvorili u primitivno i destruktivno, uličarsko obračunavanje sa svima koji ne misle isto kao oni. Nema nikakve krivice, niti povoda, koji bi objasnili sramni i kukavički napad udarcima sa leđa na mladog čoveka, sem činjenice da je prepoznat kao bivši narodni poslanik i član SNS. Kao što nema opravdanja za prostačko psovanje njegove pokojne majke, upućene od strane politički ostrašćenog napadača bezumnika. Baš kao što nema ni mrve prostora za presne laži i sramnu kampanju negiranja da ovaj slučaj ima političke motive: odale su ih psovke upućene i na račun predsednika Aleksandra Vučića, potekle iz istih prljavih usta, nošene istom bujicom obevidelog gneva i pustošeće mržnje. Svi udarci i sve uvrede, pred očima više svedoka, sručili su se na glavu čoveka kom je na čelu nacrtana meta. Da sve bude još neuporedivo gore, ta je meta nacrtana - kolektivno: svima koji podržavaju politiku Aleksandra Vučića, pripadaju SNS, ili stoje uz svoju državu danas. Nacrtali su je politički bednici, podle kukavice i sirove siledžije, koje krijući se iza maske "organizatora protesta protiv nasilja" zapravo generišu najodvratnije nasilje u našem društvu - kaže on.

Ako je ovo ta njihova najavljena "radikalizacija", neka im bude jasno: da uplaše i pokolebaju pristojnu i odgovornu Srbiju neće uspeti - nikad, navodi on.

- Ona se pred najgorima ne povlači, neće da dozvoli da pravo na život i budućnost ljudima u ovoj zemlji proguta njihova bezobalna mržnja, da nam Srbiju nasiljem pretvore u pustoš, a među narodom razgore sukob do uništenja. Uzalud sanjate Majdane kao način za dolazak na vlast. Nije vaša želja za pljačkom vrednija od bilo čijeg života. U taj vaš mrak se ne vraćamo - nikada više - poručio je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (205)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)