KURTIJEVA "POLICIJA" KORISTI SRPSKE TABLICE: Raskrinkana prestonica licemerja - lažna država Kosovo

Novosti online

06. 06. 2023. u 16:24

DOK privremene prištinske institucije oduzimaju srpske tablice sa oznakama gradova na Kosovu i Metohiji, tzv. kosovska policija koristi upravo srpske registarske oznake na vozilima njihovih obaveštajaca koji deluju na severu Pokrajine.

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА КОРИСТИ СРПСКЕ ТАБЛИЦЕ: Раскринкана престоница лицемерја - лажна држава Косово

Novosti

Privremene prištinske institucije predvođene Aljbinom Kurtijem, u nameri iniciranja nemira, sukoba i pritisaka na Srbe na severu KiM, sa krajnjim ciljem njihovog proterivanja, još tokom polovine 2022. godine doneli su odluku o zabrani srpskih registarskih oznaka, što je inicijalno dovelo do postavljanja barikada 31.07.2022. godine, a nastavljeno kroz niz novih pritisaka jednostranim odlukama Prištine, što je sve kulminiralo povlačenjem Srba iz redova tzv. kosovske policije, upravo zbog odbijanja da pišu kazne i primoravaju Srbe da se odreknu pre svega KM tablica, a zatim i izlaska Srba iz svih privremenih institucija na severu Pokrajine.

Novosti

Da je reč samo o jednom od izgovora koji Kurti koristi kako bi terorisao i proterao Srbe se severa KiM, potvrđuje i činjenica da upravo tzv. kosovska policija, redovno na svoje automobile stavlja srpske registarske oznake.

U više akcija tzv. kosovske policije, kao i svakodnevno pri opserviranju Srba sa severa KiM, tzv. kosovska policija koristi lažne i nevažeće registarske oznake Republike Srbije, kako bi bili manje upadljivi u srpskim sredinama na severu Pokrajine.

U poslednjem periodu koriste i tablice koje su Srbi zamenili za tzv. kosovske tablice, upravo pod pritiskom privremenih prištinskih institucija koje su zabranile jednom broju vozila sa KM tablicama, da saobraćaju na KiM.

Novosti

Poslednji u nizu takvih slučajeva desio se polovinom maja ove godine kada su KP i tzv. kosovska carina izvršile upad u više skladišta u mestu Doljane, u blizini Žerovnice, opština Zvečan. Tada se na navedenoj lokaciji nalazilo više vozila KP među kojima Škoda Oktavia sa registarskim oznakama NP 087-UG. Reč je o nevažećim registarskim oznakama skinutim od strane tzv. kosovske policije.

Tokom trenutne krize na severu KiM, takođe generisane od strane Kurtija kroz insistiranje da objekte srpskih opština na KiM preuzmu novi tzv. gradonačelnici – Albanci, koji su na pomenute funkcije izabrani sa tek stotinu ili čak nekoliko desetina glasova izašlih na vanredne izbore, tzv. kosovska policija ponovo koristi srpske registarske oznake, kako bi na što neupadljivi način uspeli da lociraju, a zatim i neosnovano uhapse Srbe koji su se pobunili protiv postavljana novih nelegitimnih organa lokalne samouprave u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku. U te svrhe tzv. kosovska policija je koristila vozila sa nevažećim srpskim tablicama, NP 070-IH, VA 093-XS i KG 208-DN.

Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici