BRNABIĆ: Za rasprodaju naših resursa optužuju nas oni koji su poklonili NIS dok su bili na vlasti!

Novosti online

05. 06. 2023. u 11:59

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je neverovatno da Vladu za rasprodaju nacionalnih resursa optužuju oni koji su za vreme svoje vladavine poklonili Naftnu industriju Srbije strancima.

БРНАБИЋ: За распродају наших ресурса оптужују нас они који су поклонили НИС док су били на власти!

Foto: Printskrin

Ona je, gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije, upitala kako je moguće da niko ne pita današnju opoziciju zašto su uništili sve što su mogli dok su bili na vlasti.

- Od svih ljudi, Marinika Tepić priča kako smo mi u skupštinu poturili tajno predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije, jer želimo da rasprodamo sve naše resurse. Marinika Tepić, koja dolazi iz Vojvodine, bila je u stranci LSV, pa mnoge druge stranke i nakon toga. I te 2008. godine, kada je za 400 miliona ne prodat, već poklonjen NIS, oni su na vlasti bili tada. To je jedan od naših najvažnijih resursa. U vreme te vlasti su prodata, slovom i brojem, sva vodoizvorišta. I kisela, i obična voda, sve je prodato strancima. I oni se sada bore za nacionalne resurse? Zaista? - pita Brnabićeva.

Ona je istakla da se sinoć dogodio neviđeni paradoks, kada je u studiju jedne televizije istaknuti radnik u kulturi sedeo pored Marinike Tepić, desne ruke Dragana Đilasa, koji je bio na vlasti kada je kultura u Srbiji ugašena.

- I niko gospođu Tepić ne pita, izvinite vi dok ste bili na vlasti, rasprodali ste sve bioskope, sva vodoizvorišta, NIS poklonili, ugasili ste kulturu i zatvorili ste sve bioskope. Ali to ništa nije važno, tu nema principijelnosti, nikakvih vrednosti. Danas se 119 puta više ulaže u filmsku produkciju nego u vreme njihove vlasti. Mi smo doveli i investitore za bioskope, koji su privatizovani, oni su ih privatizovali. Otvorili smo Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti. U filmove se uopšte nije ulagalo pa im nisu bili ni potrebni bioskopi, već je bilo isplativije prodati ih rodbini, prijateljima, ortacima, ortacima ortaka… - kaže premijerka.

- Mi danas gradimo još jedno pozorište u Beogradu, u okviru Multifunkcionalnog kulturnog centra u Ložionici. I sada smo mi užasni i ne ulažemo u kulturu, bezubi i krezubi, građani drugog reda, sa kojima ne može da se priča jer nisu sposobni da razumeju, a ti koji sa vama sede u studiju, koji su sve uništili i rasprodali, oni su pristojna Srbija? Pa neće biti da je tako - zaključila je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a