"DIKEKTAN POZIV NA UBISTVO VUČIĆA" Vesić: Obešenu lutku na protestu ozbiljno shvatiti kao pretnju

Novosti online

04. 06. 2023. u 11:41

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da je obešena lutka predsednika Aleksandra Vučića, koja se sinoć videla na protestu u organizaciji dela opozicije, direktan poziv na njegovo ubistvo i pozvao nadležne organe da ozbiljno shvate tu pretnju, poručujući da je atmosfera koja se stvara duboko zabrinjavajuća.

ДИКЕКТАН ПОЗИВ НА УБИСТВО ВУЧИЋА Весић: Обешену лутку на протесту озбиљно схватити као претњу

Printskrin

- Na protestu koji je sinoć organizovao deo opozicije nošena je obešena lutka predsednika Vučića, što je direktan poziv na ubistvo predsednika. Opozicioni organizatori skupa kao govornici koji inače tvrde da se okupljaju jer su protiv nasilja u društvu nisu se ogradili od poziva na ubistvo predsednika Republike - napisao je Vesić na Fejsbuku. 

Naveo je da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da slobodno izrazi svoje mišljenje, u kojoj postoje mediji koji podržavaju vlast, ali i oni koji podržavaju opoziciju, kao i dinamičan parlament u kojem se vode žustre rasprave između poslanika različitih partija, iz vlasti i opozicije, uz  široku slobodu javnih okupljanja tokom kojih desetine hiljada ljudi, nekih za vlast, a nekih protiv vlasti, mogu na miran način da izraze politički stav. 

- Tako izgleda demokratija, a ne autokratija. Atmosfera koja se stvara u društvu, gde se preti ubistvom legalno izabranom predsedniku jedne zemlje, treba sve da nas duboko zabrine - upozorio je Vesić, koji je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Zato je poručio da nadležni organi moraju ove pretnje da shvate ozbiljno i da bezbednost predsednika podignuta na najviši mogući nivo. 

- Naučili smo da vlast, ako želimo stabilnu državu, ne može da se preuzima ubistvima, niti na ulici, već se za vlast bori na izborima - dodao je Vesić. 

Naveo je i da je Srbija predstavljena svetu ne kao zemlja nasilnika, već zemlja koja neprestano razvija i neguje svoje demokratske kapacitete, koji su garant prava svakog punoletnog građanina naše zemlje da bira i bude biran. 

- To smatram jednom od najvećih tekovina vladavine Srpske napredne stranke i potvrdu da danas, kada se osvrnem na godine iza sebe, moja borba za demokratsku Srbiju nije bila uzaludna - zaključio je Vesić.

BONUS VIDEO: UDARALI ČOVEKA KAIŠEM - Desničari napravili incident na protestu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)