SRBI NE ODUSTAJU OD ZAHTEVA: I dalje traje protest u Zvečanu, situacija mirna

Novosti online

03. 06. 2023. u 09:03

U ZVEČANU se ovog jutra na ulicama nalazi oko stotinak građana u okviru protesta zbog upada specijalnih jedinica Kosovske policije pre osam dana u zgradu opštine.

СРБИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЗАХТЕВА: И даље траје протест у Звечану, ситуација мирна

Foto: Kosovo Online

Patrole Kfora su i dalje na svim raskrsnicama, a pripadnici specijalne kosovske policije se nalaze unutar opštine.

Situacija je trenutno mirna, nekoliko vojnika Kfora je stacionirano iza bodljikave žice kod zgrade Opštine Zvečan.

Podsetimo, predsednik Srpske liste Goran Rakić juče je ponovio zahteve za prekid mirnih protesta u tri opštine na severu Kosova.

- Prvi uslov je da ne dolazi gradonačelnik kao kauboj, jer ovo nije ničija prćija. Ovo je gradska kuća koja treba da služi i pruža usluge svojim građanima. To bi bila prva faza ispunjenja naših zahteva. Druga faza je da se povuku sve specijalne jedince sa severa i da se formira Zajednica srpskih opština. I što je najbitnije, posebno naglašavam, da se obustave svi istražni postupci koji se vode protiv svih ljudi, ne samo ovih koji protestuju u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, nego i protiv onih koji su bili barikadama - izjavio je Rakić.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: "OJ KOSOVO, ZEMLjO MOJA VOLjENA" - U Beranama skup podrške Srbima na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (47)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada