ŠEŠELJ O AGRESIVNIM POTEZIMA PRIŠTINE: Pitanje je da li NATO želi novi rat ili smirivanje situacije

Novosti online

29. 05. 2023. u 16:38

PREDSEDNIK SRS dr Vojislav Šešelj ubeđen je da su agresivni potezi Prištine izvedeni u dosluhu sa zapadnim silama.

ШЕШЕЉ О АГРЕСИВНИМ ПОТЕЗИМА ПРИШТИНЕ: Питање је да ли НАТО жели нови рат или смиривање ситуације

Foto: N. Skenderija/ilustracija

- Kad su Albanci okupirali zgrade Opština na severu Kosova i Metohije niko sa zapada nije reagovao dok je akcija trajala. Kad je sve završeno, onda su kao verbalno to osudili. Ja još nisam čuo kategorične zahteve da se sve vrati u pređašnje stanje i da se "specijalne policijske snage" povuku sa i četiri severne opštine Kosova i Metohije. To govori da je sve bilo smišljeno da se nakadno napravi malo halabuke kako bi se Srbi smirili i da se nastavi dalje sa sadašnjim stanjem kao svršenom činjenicom. Srbi, naravno, to ne smeju dozvoliti. Nema pregovora o Kosovu i Metohiji dok se sve vrati u pređašnje stanje, dok se ne povuku "specijalne policijske snage", dok se ne uklone te njihove baze koje su već počeli intenzivno da grade i da se krene sa formiranje Zajednice srpskih opština. Tek onda možemo nastaviti pregovore - kaže Šešelj.

Lider radikala smatra Srbija mora da kaže strancima koji dolaze u Beograd kako stoje stvari. 

- Morala bi naša vlast da bude krajnje čvrsta po ovom pitanju. U suprotnom, može doći do žešće eskalacije, do krvoprolića, a onda bi Vojska Srbije i naša policija morali da uđu na Kosovo i Metohiju - rekao je predsednik SRS.

Dr Šešelj kaže da je pitanje šta je cilj NATO paktu - novi rat ili smirivanje situacije.

- Oni verbalno nastupaju kao da im je cilj smirivanje situacije, a svakako podstiču separatistički režim na agresivne poteze - konstatuje lider radikala.

Srbi se ne bore oko zgrada, već za poštovanje Briselskih sporazuma, ističe predsednik SRS.

- Srbi se bore da se poštuju sva njihova prava. Ovi izbori ne mogu da se smatraju regularnim. Na te "izbore" je izašlo manje od 3% stanovništva. Priština mora da formira ZSO, da ponovi taj izborini proces. Posle toga, Srbi se mogu vratiti u privremene "institucije" i onda se mogu nastaviti suštinski pregovori - jasan je Šešelj.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“