BILI IM DOBRI, SAD IH KRITIKUJU: Nova se odrekla poljoprivrednika (FOTO)

Novosti online

19. 05. 2023. u 12:54

Da je potpuno ludilo zavladalo na "Novoj" govori i činjenica da danas optužuju ljude koje su do juče promovisali.

БИЛИ ИМ ДОБРИ, САД ИХ КРИТИКУЈУ: Нова се одрекла пољопривредника (ФОТО)

Foto: Printscreen

Prvi su poljoprivrednike gurali u sve svoje vesti, sve emisije, a sada kad su rekli da su se dogovorili sa Aleksandrom Vučićem oko mera i da su zadovoljni, Nova ih pokazuje kao lažne poljoprivrednike, koje su upravo oni "razotkrili".

- Šumadijskim stočarima je dogorelo. Njima je od početka ove godine nekoliko puta smanjivana otkupna cena mleka za po pet dinara, a novo umanjenje, takođe za pet dinara, mlekare su najavile od 1. maja. Odgajivač goveda iz Guberevca Milija Palamarević je u Jutarnjem programu „Probudi se“ ukazao da stočari ne mogu više da posluju sa gubitkom, da su „u rasulu“ i najavljuje protest ispred Predsedništva Srbije - pisala je Nova S, lamentirajući nad tužnom sudbinom srpskog poljoprivrednika.

Foto: Printscreen

- Nakon što smo čuli da je sastanak s predsednikom Vučićem prošao dobro, a zadovoljni paori stali pred kamere da to potvrde – svima je bilo nešto sumnjivo.

Ko će da poveruje da su to paori? Ne izgledaju baš kao „paori mog detinjstva“… Zašto su tako „negovani“ i u „obučeni na opasno“? Šta ovi paori zapravo uzgajaju? I šta će im telohranitelji? I, naravno, kako su tako „zadovoljni“ u momentu kad poljoprivrednici blokiraju celu Srbiju i najavljuju dolazak u Beograd na protest „Srbija protiv nasilja“? - piše danas tajkunska Nova.

Da podsetimo, subvencije po grlu za priplodne mlečne krave biće podignute sa 30.000 na 40.000 dinara i biće isplaćene po javnom pozivu koji je u toku.

Foto: Printscreen

- Ukupan iznos povećanja je 2,3 milijarde dinara, a za ovu meru će u 2023. godini biti ukupno isplaćene 14,3 milijarde dinara - naglasio je predsednik na sastanku i objasnio da će ta mera važiti za sva grla mlečnih krava.

Posebna tema sastanka bile su premije za mleko, za koje je Vučić rekao da će biti povećane sa 15 na 19 dinara po litru u drugom, trećem i četvrtom kvartalu, pri čemu će ukupno uvećanje iznositi tri milijarde dinara, dok će ukupan iznos za premije za mleko u ovoj godini biti 15 milijardi.

Na sastanku je takođe dogovoreno ograničenje marži za koje se radi analiza mogućnosti, a usaglašavanje finalnih iznosa ograničenja u skladu sa zahtevima izvršiće se nakon sastanaka s mlekarima i trgovinskim lancima.

Predsednik je posebno naglasio da će se lično angažovati na rešavanju urgentnih problema, poručivši da će se i odnos države prema poljoprivrednicima promeniti u smislu češćih kontakata i razgovora o svim pitanjima od značaja za što jači razvoj ove privredne grane.

- Ovo su, verujte, izvanredne vesti - ocenio je Vučić.

- To je mnogo više ulaganja, nikada neće biti dovoljno. Ovi su ljudi stvarni proizvođači. Govorili su o teškoj situaciji poljoprivrednika i tražili pomoć. To smo sagledali, to je kompleksno. Sa 25,6 milijardi na preko 80 milijardi i više od toga. To je mnogo više ulaganja, a nikada neće biti dovoljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!