BRNABIĆ NAJAVILA: Od sutra elektronska prijava nasilja nad decom

Tanjug

18. 05. 2023. u 18:00

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će od sutra početi primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom na platformi "Čuvam te".

БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Од сутра електронска пријава насиља над децом

FOTO: AP/Tanjug

Na sednici Skupštine Srbije posvećonoj bezbednosnoj situaciji u zemlji, Brnabićeva je rekla da su, u skladu sa programom rada Vlade do 2026. godine i prioritetom unapređenja bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama vaspitanja i obrazovanja preduzete aktivnosti za puštanje u rad elektronskog sistema prijave nasilja za građane i nadležne organe i ustanove u okviru nacionalne platforme za prevenciju nasilja koja uključuju decu.

- To je platforma Čuvam te. Pored video snimaka, sa predavanjem na različite teme u vezi sa bezbednošću i vršnjačkim nasilje, na platformi Čuvam te, kreraran je sistem za prijavu nasilja koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove - navela je premijerka.

Dodala je da će na jednom mestu, preko Trijažnog tima koji je uspostavljen u okviru Ministarstva za informisanje i telekomunikacije, svi nadležni organi pratiti bukvalno svaku prijavu nasilja prema detetu i tok njenog rešavanja.

- Status prijave će biti dostupan u svakom trenutku, a i građani će moći da podnose prijave Trijažnom timu, prate tok i ishod - rekla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ OPOZICIJI: Važno vam je jedino da li vas je snimio RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (40)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave