MANASTIR VISOKI DEČANI: Sve učestalije krađe u mešovitim sredinama na Kosovu i Metohiji

Novosti online

01. 05. 2023. u 23:54

MANASTIR Visoki Dečani oglasio se povodom učestalih pljački i provala u kuće i objekte u etnički mešovitim sredinama na Kosovu i Metohiji, ukazujući na neuspeh tzv. kosovske policije u osiguravanju bezbednosti, jer niko do sada nije priveden pravdi za ove zločine.

МАНАСТИР ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Све учесталије крађе у мешовитим срединама на Косову и Метохији

Foto: P. Milošević

-Sa porastom etničkih tenzija, krađe se nastavljaju u etnički mešovitim delovima Kosova. Razbojnička banda opljačkala je lokalnu poštu i Dom kulture koje koriste lokalni Srbi. Iz pošte je ukradeno više od 1.000 evra. Krađa je prijavljena kosovskoj policiji, naveli su nanalogu na Tviteru ovog manastira.

Naglašeno je da su u poslednje vreme, u etnički mešovitoj opštini Gračanica, sve učestalije pljačke, posebno privatnih kuća.

-U martu, u selu Batusa kod Kosova Polja, na meti lopova našle su se dve srpske kuće, i jedna u Lapljem Selu. U Batusi je provaljena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, bivšeg poslanika u skupštini u Prištini. Nepoznata lica provalila su i opljačkala kuću porodice Mitra Maksimovića u Suvom Dolu kod Lipljana. U martu je peti put provaljeno u kuću slovenske porodice u Lepini, kod Lipljana, podseća se u objavi.

U saopštenju se ističe da srpski mediji izveštavaju o osećaju nesigurnosti i neuspehu tzv. kosovske policije.

-Do sada počinioci nijedne od ovih krađa nisu privedeni pravdi. Srpski mediji izveštavaju da raste osećaj nesigurnosti, kao i o neuspehu kosovske policije da zaštiti građane“, zaključuje se na kraju.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna