PETKOVIĆ: Svečlja se vara kada pomišlja da će naterati Srbe da saučestvuju u okupaciji

Novosti online

22. 04. 2023. u 18:00

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković ocenio je danas da će "dežurni srbomrzac i Kurtijev pretorijanac Dželjalj Svečlja svojom lažnom transformacijom u vajnog demokratu samo dodatno potvrditi odluku Srba na severu KiM da sutra sa gnušanjem odbace pokušaj Kurtijeve okupacije".

ПЕТКОВИЋ: Свечља се вара када помишља да ће натерати Србе да саучествују у окупацији

Foto Tanjug

- Njegova besmislena izjava da će se Srbi sutra izjasniti protiv svog predsednika Aleksandra Vučića za posledicu će imati još ubedljiviji i jednodušniji bojkot Kurtijevog silovanja demokratije i ljudskih prava - saopštio je Petković.  

Dodao je da se "Svečlja vara kada pomišlja da će naterati Srbe da saučestvuju u okupaciji, jer ni mnogo moćniji i opasniji okupatori nisu uspevali da pobede samopoštovanje i slobodoljublje srpskog naroda".

- I ne samo da Srbi neće glasati na Kurtijevim kontejner izborima, već će složnim demokratskim odgovorom, a to je bojkot ove izborne šarade, još jednom potvrditi kome i kojoj državi su lojalni. Predsednik Vučić je jasno, da jasnije ne može biti, podržao srpski narod koji brani svoje pravo na goli opstanak, i uvek će biti uz svoj narod na KiM. Srbi na KiM nemaju drugog predsednika do Vučića i druge države do Srbije, a njihova sutrašnja poruka Kurtiju i Svečlji biće dostojanstvena i ponosna - poručio je Petković. 

Svečlja je prethodno napisao na Fejsbuku da je sutrašnje glasanje na izborima na severu prilika da "grupe koje su pod vođstvom Vučića dobiju zasluženi odgovor i da ih se građani konačno oslobode".

(Kosovo Onlajn)

BONUS VIDEO: JOVANOV: Obradović izgubio u svom selu od Vučića, Ćuta neće uređivati Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024