LAJČAK: Sa Šoleom o dijalogu i sastanku Petkovića i Bislimija u Briselu

Tanjug

05. 04. 2023. u 00:21

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da je informisao specijalnog savetnika američkog Stejt departmenta Dereka Šolea o sastanku glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bislimija u Briselu.

ЛАЈЧАК: Са Шолеом о дијалогу и састанку Петковића и Бислимија у Бриселу

Foto N. Skenderija

Lajčak je na Tviteru naveo da su se on i Šole saglasili da je potrebna hitna primena postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

- Dobro je razgovarati o najnovijim dešavanjima na Zapadnom Balkanu sa specijalnim savetnikom Stejt departmenta. Obavestio sam ga o dijalogu i današnjem sastanku glavnih pregovarača. Saglasili smo se oko potrebe hitne implementacije u dobroj volji - naveo je Lajčak.

Prethodno je u utorak Šole objavio na Tviteru da je sa Lajčakom razgovarao o snažnoj podršci koju SAD daju pregovorima Beograda i Prištine.

- Uživao sam u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU o našoj snažnoj podršci dijalogu koji EU vodi između (tzv.) Kosova i Srbije i zajedničkoj posvećenosti putu Zapadnog Balkana ka integraciji u EU - naveo je Šole na Tviteru.

Petković je u utorak, nakon sastanka sa Bislimijem i Lajčakom, rekao da je prvi put u poslednjih nekoliko godina u okviru trilateralnih razgovora razgovarano o najkonkretnijim koracima za formiranje Zajednice srpskih opština, kao i da je usaglašen tekst deklaracije o nestalim licima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)