O "OTVORENOM BALKANU" NA JEZERU GARDA: Sastanak Vučića, Rame i Kovačevskog nedaleko od Verone

Novosti onlajn

02. 04. 2023. u 10:02

NA JEZERU Garda nedaleko od Verone, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru inicijative Otvoreni Balkan, sastaće se danas sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.

О ОТВОРЕНОМ БАЛКАНУ НА ЈЕЗЕРУ ГАРДА: Састанак Вучића, Раме и Ковачевског недалеко од Вероне

Foto: EPA

Posle sastanka, trojica lidera održaće zajedničku konferenciju za novinare, a očekuje se će se glavna tema sastanka biti dosadašnji postignuti rezultati u okviru inicijative, ali i naredni planovi koji bi trebalo da olakšaju život građanima i privrednicima regiona.

Prethodni samit Otvorenog Balkana bio je krajem prošle godine u Beogradu i održan je u senci rata u Ukrajini i energetske krize, koja je bila najveći izazov za sve tri države. 

Ovo je prvi put da se susret lidera inicijative Otvoreni Balkan, održava van granica Zapadnog Balkana. 

Razlog je što su lideri tri zemlje doputovali u Veronu, kako bi na sajmu "VinItaly 2023", pružili podršku sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana", događaju koji je u okviru inicijative bio realizovan prošle godine u Beogradu, a biće održan i u novembru ove godine. 

Predsednik Vučić posetu Italiji nastaviće i u ponedeljak, kada je planiran obilazak našeg štanda na sajmu "VinItaly 2023", na kojem se se predstavljaju domaći proizvođači. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (201)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)