TRANSKRIPT IZ 2013. GODINE: Kako je DSS sa Đukanovićem napravio "sporazum" kojim su pogazili Ustav SRJ

Novosti online

01. 04. 2023. u 16:50 >> 16:51

IAKO poslanici DSS često govore o poštovanju Ustava, transkript iz skupštinske rasprave iz 2013. godine pokazuje kako se u toj stranci odnose prema najvišem pravnom aktu države Srbije.

ТРАНСКРИПТ ИЗ 2013. ГОДИНЕ: Како је ДСС са Ђукановићем направио споразум којим су погазили Устав СРЈ

Foto: DPS

Naime, tadašnji šef poslaničkog kluba DSS Slobodan Samardžić, a dok je Miloš Jovanović bio poslanik, je na sednici na kojoj se raspravljalo o Briselskom sporazumu, dobio podsećanje od poslanika SNS Veroljuba Arsića, koji je pitao DSS zašto su (kada se pozivaju na Ustav) zajedno sa Milom Đukanovićem zgazili Ustav SRJ.

- Dame i gospodo narodni poslanici, žao mi je što u Skupštini čujem neke reči za koje mogu da kažem da su najmanje nečuvene i to iz političke stranke koja je na najgrublji mogući način poništila Ustav SRJ, isti onaj na koji je Kostunica položio zakletvu trajao je samo godinu dana i na neustavan način doneta ustavna povelja o državnoj zajednici Srbije i Crne Gore - podsetio je tada Arsić.

Printskrin

Kao što je poznato, kasnije se Crna Gora otcepila od Srbije, zvanično i definitivno.

Samardžić je tada u odgovoru priznao da je to tačno, ali se pravdao rečima da je "Ustav SRJ bio neodrživ", jer ga Milo Đukanović nije poštovao. Tada su u DSS-u, sa tim argumentima, došli do ideje da Ustav zgaze zajedno sa tim istim Đukanovićem, a da Milo posle otcepi Crnu Goru od Srbije.

DSS je sa Đukanovićem napravio "Beogradski sporazum" i "povelju" kojima su zamenili Ustav države. Neverovatno je da su u DSS na taj način "branili Ustav", na koji je Koštunica položio zakletvu.

Postavlja se pitanje da li bi DSS Kurtijem pravio "sporazum" i "povelju" kao sa Milom nekada? Tako bi zamenili Ustav Srbije kao sto su Ustav SRJ tih godina. Tako bi Srbija zvanično i definitivno ostala bez Kosova i Metohije, kao bez Crne Gore 2006. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije