STEJT DEPARTMENT: Eskobar dolazi u region da bi podržao dijalog

Tanjug

14. 03. 2023. u 19:07

SAD u potpunosti podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz pomoć Evropske unije, a specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar putuje u region kako bi podržao taj proces, rečeno je danas Tanjugu u Stejt departmentu.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: Ескобар долази у регион да би подржао дијалог

Gabrijel Eskobar / Foto Tanjug

Kako je ranije najavljeno iz Predsedništva Srbije, Eskobar će sutra u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prištinski mediji su javili da će američki diplomata nakon beograda posetiti i Prištinu.

Reporteri navodi da će američki emisar boraviti i u Ohridu, gde se očekuje sastanak Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbnina Kurtija "radi postizanja dogovora o sprovođenju evropskog plana za normalizaciju odnosa Beorada i Prištine".

Eskobarova poseta dolazi dan nakon zvanične posete specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka Beogradu.

Lajčak je prethodno boravio u Prištini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SIMIĆ: Sve što je napisano u korist Srba u Briselskom sporazumu - mrtvo slovo na papiru