ANTIĆ SE OGRAĐUJE OD BASTE: Nisam ga podržao - on pravi štetu Srbiji

S.S.R.

14. 03. 2023. u 14:07

IAKO nikad nisam reagovao na privatne objave na društvenim mrežama, ovom prilikom to moram da uradim jer je u pitanju ozbiljno državno pitanje sa kojim sam, bez moje volje, doveden u vezu.

АНТИЋ СЕ ОГРАЂУЈЕ ОД БАСТЕ: Нисам га подржао - он прави штету Србији

Foto Tanjug

Naime, ministar Rade Basta je napisao na društvenim mrežama da mi se zahvaljuje na podršci povodom njegovog poziva Vladi Srbije (čiji je deo) da donese odluku o uvođenju sankcija Rusiji.

Ne podržavam Bastu i to nije pitanje o kojem treba privatno i individualno da se izjašnjavamo na društvenim mrežama. Ovakve proizvoljne i nekoordinirane aktivnosti ministra Baste čine veliku štetu Srbiji i dovode državno rukovodstvo u još teži položaj.

Ovo je za "Novosti" poručio funkcioner Socijalističke partije Srbije i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić ubrzo pošto se Basta na društvenoj mreži Instagram pohvalio da mu je podršku za stav koji je izneo dao upravo Antić.

- Nedopustivo je da, pored svakodnevnih pritisaka koje predsednik Vučić i država trpe sa svih strana, takvi pritisci dolaze i od članova vlade. Jasno je kako se donose odluke u našoj zemlji, kako se koordiniraju aktivnosti u vezi sa važnim pitanjima kao što je ovo, te je krajnje neprimereno i štetno je na ovakav način dodatno otežavati poziciju Srbije kad je u pitanju usklađivanje njene spoljne politike sa EU. Socijalistička partije Srbije i ja lično čvrsto podržavamo stavove Saveta za nacionalnu bezbednost i drugih državnih institucija o ovom pitanju, što je oličeno u državnoj politici koju vodi Predsednik Aleksandar Vučić. Pitanje vođenja spoljne politike države je ozbiljno pitanje i odluke o spoljnopolitičkom pravcu zemlje donose predsednik države i vlada, naročito kada je u pitanju jedno od najosetljivijih pitanja za Srbiju u ovom trenutku, uvođenje sankcija Rusiji - istakao je Antić.

Basta je, inače, "lajk" koji je za svoju objavu dobio sa naloga Aleksandra Antića protumačio kao podršku.

"Lajk" mu je juče stigao i sa naloga ministra Đorđa Milićevića koji je ubrzo reagovao objavom da ga ne podržava, te da naloge vode stranački aktivisti koji nisu ni pročitali sadržinu Bastine objave.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?