VUČIĆ: Zahvaljujući ozbiljnoj politici, finansijski dobro stojimo

Novosti Onlajn

09. 03. 2023. u 21:45

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić se u večerašnjem gostovanju u emisiji "Ćirilica" dotakao i teme ekonomske stabilnosti naše države.

ВУЧИЋ: Захваљујући озбиљној политици, финансијски добро стојимо

Foto: Printskrin TV Hepi

Ističe da smo mi, umesto da litijum bude ponos Srbije, nešto važnije od mora, da to bude projekat kojim ćemo svi da se ponosimo, mi smo to upropastili, obmanjujući sebe. 

- To je bilo sve potpomognuto od strane stranih službi, da Srbija ne bi rasla, da ne bi bila bolja od drugih u regionu, a zaista smo najbolji čak i po platama, što je nekada bilo nemoguće - rekao je predsednik. 

Istakao je i da je naša stopa javnog duga zaključno sa februarom 50,8%. Stanje u budžetu nam je takvo da je deficit u prva dva meseca samo 9 milijardi. 

- Finansijski stojimo dobro, imamo oko pet milijardi para na računu. Sve smo to uspeli zahvaljujući ozbiljnoj politici, gde nismo psovali majku ni Rusiji ni Evropi. U takvoj državi nema mesta za neodgovornost i za avanturizam, neozbiljnost. Avanturizam je moguć kada stvarate državu, ali država jednom stvorena avanturizam nikada više ne trpi - naveo je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (162)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega