"MAPE SU GOTOVE" Hrvatski novinar o ratu za "Veliku Albaniju" - Posle nekoliko nedelja... (VIDEO)

Novosti online

27. 02. 2023. u 13:19

HRVATSKI novinar, scenarista i producent Velimir Grgić je, komentarišući teorije zavere, prepričao razgovor koji se odnosio na stvaranje "Velike Albanije".

МАПЕ СУ ГОТОВЕ Хрватски новинар о рату за Велику Албанију - После неколико недеља... (ВИДЕО)

HRT printskrin

Grgić je u emisiji "Nedeljom u 2" Hrvatske radio-televizije (HRT) prepričao razgovor sa osobom za koju je naveo da je bila vrlo uticajna u Hrvatskoj. Prema njegovim rečima, razgovor se desio pre 10 godina u Londonu, a odnosio se i na ideju o "Velikoj Albaniji".

- Rekao mi je da je bio u institutu za politiku i istoriju i da je jako vruća stvar stvaranje "Velike Albanije". Rekao mi je: "Video sam mape, postoji lobi, postoji finansiranje pevača albanskog porekla, pojačan lobi u Holivudu, mape su gotove. Koštaće deo Srbije, biće nešto rata, neće biti kod vas, ne morate se brinuti" - istakao je Grgić.

Naglasio je da je to bila samo jedna od tema njihovog razgovora, a onda je naveo šta je usledilo.

- Posle nekoliko nedelja desi se dron sa zastavom 'Velike Albanije' na fudbalskoj utakmici (Srbija - Albanija u Beogradu 2014. za kvalifikacije na Evropsko svetsko prvenstvo). Zahukta se cela priča oko Albanije i Kosova (i Metohije), pojavljuju se pevačica Dua Lipa, svi mogući. Sve što je najavio, osim konačnog stvaranja "Velike Albanije", realizovalo se - konstatovao je.

Istakao je i to da mu je sagovornik u Londonu poručio da se svaka politička ideja može realizovati ako ona može biti finansirana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina