VUČIĆ STIGAO U ABU DABI: Predsednik u zvaničnoj poseti UAE na poziv šeika Muhameda bin Zajeda (FOTO)

Novosti online

19. 02. 2023. u 15:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas danas u dvodnevnu radnu posetu Abu Dabiju, na poziv Njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

ВУЧИЋ СТИГАО У АБУ ДАБИ: Председник у званичној посети УАЕ на позив шеика Мухамеда бин Заједа (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Izuzetan je osećaj kada nakon naporne nedelje, opterećene teškim temama, na poziv prijatelja Mohameda bin Zajeda dođete u predivnu zemlju, uz toplu dobrodošlicu ljubaznih domaćina - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Vučića.

On ističe da je srećan i počastvovan što i Srbija učestvuje na šesnaestom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEX", koji se održava pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva Mohameda bin Zajeda.

- Hvala Vam na ovoj časti, poštovani prijatelju - napisao je predsednik.

"IDEX 2023", jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i sa drugim visokim zvanicama.

Od 2012. godine do danas, Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od dvadeset susreta, a poslednji put sastali su se u oktobru prošle godine u Beogradu.

- Muhamed bin Zajed iskreni je prijatelj Srbije i u teško vreme - rekao je predsednik Vučić tokom posete šeika našoj zemlji.

BONUS VIDEO: Brzi voz u Subotici krajem iduće godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (118)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!