POSTAVILI ŠATORE I NATPIS "OVO JE SRBIJA": Meštani Drena u opštini Leposavić i dalje se smenjuju na protestu

D. Z.

10. 02. 2023. u 16:49

MEŠTANI Drena i okolnih zaselaka u opštini Leposavić i danas su deveti dan za redom na protestu kraj magistralnog puta Mitrovica-Jarinje odakle put vodi ka ovom selu i okolnim brdima na kojima tzv prištinske vlasti planiraju izgradnju "baze pogranične kosovske policije".

ПОСТАВИЛИ ШАТОРЕ И НАТПИС ОВО ЈЕ СРБИЈА: Мештани Дрена у општини Лепосавић и даље се смењују на протесту

FOTO D.Z.

Iako se nadomak njih i dalje nalaze pripadnici specijalne policije Rosu, kao i pripadnici Kfora koji ih sporadično obilaze, meštani koji se smenjuju na blokadi postavili su šator zbog mraza tokom noći dok su na okolnom nadvožnjaku postavili i natpis "Ovo je Srbija!"

- Naravno da smo i dalje na liniji odbrane svoje imovine, svojih života i prava da ne želimo da mi i naša deca žive uz duge cevi specijalaca Rosu - rekao nam je jedan od meštana Drena koji se od prvog dana nalazi na protestu.

I dok podsećaju da će se na zahtev tzv prištinskih vlasti 15 februara održati javna debata povodom oluke Prištine o eksproprijaciji više od 80 hektara imanja na ovom području, meštani ističu da hoće učestvovati na njoj ali da će ponoviti svoj stav da ne daju svoju imovinu za izgradnju baze kosovske policije čime bi im, kako smatraju, osim imanja bili ugroženi i životi.

BONUS VIDEO - VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)