STANJE JE ALARMANTNO: Protest podrške Slađanu Trajkoviću ispred Specijalog tužilaštva u Prištini

D. Z.

06. 02. 2023. u 10:23

MI smo se okupili ovde da bi pružili podršku mom suprugu Slađanu koji je nevin i ovom prilikom želim da apelujem na prištinske pravosudne organe da se Slađanu pod hitno omogući da se brani sa slobode,jer je njegovo zdravstveno stanje alarmantno pogoršano zbog uslova u kojima se nalazi, odnosno neadekvatnog lečenja.

СТАЊЕ ЈЕ АЛАРМАНТНО: Протест подршке Слађану Трајковићу испред Специјалог тужилаштва у Приштини

foto D.Z.

Ovo je jutros ispred Specijalnog tužilaštva u Prištini rekla Suzana, supruga uhapšenog Slađana Trajkovića bivšeg pripadnika kosovske policije.Ona je istakla da je njen suprug jedanest dana bio bez terapije i da su mu tek prošle srede omogućili lekarske preglede jer su ga vodili u prištinsku bolnicu ali sa lisicama na rukama i gde je uprkos rani na nozi izaš pešaka do drugog sprata.Ona je apelovala na međunaordne predstavnike da utiču da se njenom suprugu omogući lečenje u kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetivši da je 2013 godine Slađan integrisan u ksoovsku policiju gde je prošao sve provere i radio devet godina ali da je uhapšen onog trenutka kada je skinuo uniformu.Ona je naglasila da su protiv njenog supruga lažne optužbe i lažni svedoci i istakla d ani jedna od svedoka kako Srba tako i Albanaca ne sme da dođe da pruži Slađanu podršku.

Advokat Dejan Vasić je rekao da su od tužilaštva dobili neprijatne vesti i da će se ročišta koja su trebala d abudu održana danas i sutra odložitiza tek 16 februar.

- Nama nije dozvoljeno da učestvujemo u istražnim radnjama i uskraćeni smo na elementarna prava na odbranu koja ga sleduju po krivičnom postupku.rekao je advokat Vasić i dodao da je u petak prosleđen zahtev da se Slađan dalje brani iz kućnog rpitvora i dodao da odbrana u toku istrage neće iznositi podatke odnsono da će istražne radnje sprovoditi bez obaveštavanja javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)