NIKOLA NEDELJKOVIĆ KOD VUČIĆA: "Srpski narod je odlučan da teror nad sobom ne dozvoli" (VIDEO)

Novosti online

30. 12. 2022. u 10:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Nikolom Nedeljkovićem, Srbinom koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

НИКОЛА НЕДЕЉКОВИЋ КОД ВУЧИЋА: Српски народ је одлучан да терор над собом не дозволи (ВИДЕО)

Printscreen

Obraćanje predsednika Vučića

- Danas je meni bila zaista čast, sa politikom nema veze, upoznao sam jednu divnu porodicu, roditelje koji su odgojili jednog divnog dečaka. Ponosan sam što smo mogli da pomognemo. Pošto im nije bilo dovoljno da ga osude zbog majice, onda su doveli trojicu lažova, kako bi rekli da je izgovorio reči mržnje. On će se u našoj evidenciji voditi kao neosuđivano lice - izjavio je predsednik i najavio da će 4. ili 5. januara održati godišnju konferenciju, pred odlazak na Hilandar.

O izjavama Hila i Lajčaka

- Za mene je pre svega važno da oni ispune stvari iz garantija koji su dali, da razumeju da su se pravili naivni, govorim o međunarodnoj zajednici. Neko podiže četiri baze, a podižeš ih da bi pretio narodu, da možeš da tučeš ljude. Naš narod to više neće da trpi. Molim ih da vode računa o Miljanu Adžiću i Srđanu Trajkoviću. Adžić je zbog barikada uhapšen, a šta se to desilo na barikadama. Mi nikog nismo ni prekršajno gonili zbog šok-bombi na stadionima. Ja sam jutros zvao evropske predstavnike i rekao im da povedu računa. Srpski narod je toliko odlučan da teror nad sobom ne dozvoli. Šta očekujem? Očekujem da mi u prvoj polovini januara dođu velikani iz sveta. Ja ću lepo da ih dočekam, da se pravim da sam uživao u tim razgovorima. Neki će da budu srećni, jer je omča oko vrata Vučiću, ali to je omča oko vrata Srbiji. Čeka nas teško vreme po pitanju KiM, ali borićemo se za svoj narod.

- Po prvi put imamo garantije da ono što oni nazivaju vojskom, oni ne mogu na sever bez saglasnosti lokalnih Srba i Srbije. Ono što je važno je da neće biti gonjeni ljudi, nema dela koje je neko počinio na barikadama, nije bilo tamo mrtvih, ranjenih. Oni su dobro znali da nemaju šta da traže, da ne mogu da opstanu na severu. Amerikanci su rekli da će da prate svaki od procesa dubinski, zajedno sa Evropljanima.

- Nemam problem sa tim da mnogi misle da je Kosovo nezavisno. Ja tako ne mislim. Kada sam rekao da tražimo kompromisna rešenja, svi ti koji misle da je Kosovo nezavisno su skočili... Molio sam ih da idu da odmore u Kačaniku pa da nam kažu kako su se proveli, pa niko nije otišao. Licemerje ljudi po kafanama koji bi da ratuju u kafani, sit sam toga i ponosan na normalnu i pristojnu Srbiju. Srbiju mira koja želi da sačuva sebe.

O izjavama Ponoša

- Sramota je za nekog ko je uništio našu Vojsku, što nije napravio naku haubicu, što nije kupio? Što nisu imali Lazara, Miloša, nijedan avion koji je mogao da poleti. Ponosan sam na našu Vojsku. Imali smo bolji odziv nego Albanci.

O izjavama Kurtija

- Džafer Deva, koji se prvi priključio nacistima, njemu Kurti obnavlja kuću. Vi nacističkom zločincu podižete spomenik. Zlikovac koji je progonio Srbe, Jevreje... Kurti mašta da bude Enver Hodža, da bude mešavina Hodže i Zelenskog. Ali sve nas to ne interesuje, samo neka ne maltretira srpski narod - kazao je predsednik i poželeo srećnu Novu godinu i Božić.

Vučić se sastao sa Nikolom Nedeljkovićem

- Pre svega hvala Nikola, i vama Slobodanka i Dragomire što ste danas sa sinom. Nikola, oni su te i najviše čekali - rekao je na početku predsednik Vučić.

- Pitao sam ga kako se držao, kazao je znao sam da nisam ništa kriv. Kao i mnogo druge naše dece, otišao je na Gazimestan na Vidovdan. Nikola, na snimku se vidi da viče Srbija, koji su oni mogli da pokažu. Zamislite strašnog greha što viče Srbija i nosio je majicu "nema predaje". Želeli su da slome jednog mladića samo zato što je Srbin. Koliko smo mogli, trudili smo se da pomognemo. Važno je bilo da ti, Nikola, ostaneš hladne glave - kazao je predsednik i ponudio Nikoli mesto u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija ili u Kancelariji za KiM.

- Kada sam video vaš zagrljaj tog dana, bio sam presrećan. Vaš dom u Sremčici mi je bio dom svakog našeg čoveka u Srbiji i gde god da živi. Hvala, sine, što si imao mirnu, hladnu, ali čvrstu srpsku glavu da to sve izdržiš - istakao je Vučić.

Printscreen

Nikola se zahvalio državi, predsedniku, Kancelariji za KiM, kao i celom narodu.

- Ne mrzim nikog, samo volim i poštujem svoju zemlju, volim svoje i to je to - kazao je Nikola.

- Najsrećniji bih bio kada bih mogao još više da pomognem svom narodu na KiM i da humanitarno učestvujem - rekao je Nedeljković.

- Od 1. januara u Kancelariju, ali moraš da učiš u međuvremenu - rekao mu je predsednik.

Ovaj dvadesetogodišnji student iz Beograda uhapšen je na Vidovdan, na Gazimestanu, pod optužbom da je "izazivao versku mržnju i netrpeljivost".

Vučić i Nedeljković sastali su se u zgradi Generalnog sekretarijata.

Printscreen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LAŽ JE SVE ŠTO JE GOVORILA DORA BAKOJANI: Vučić - Dva puta sam prihvatao razgovore sa njom i svaki put su otkazani