DOBILI SMO VAŽNE VESTI, VERUJEMO SAMO VUČIĆU: Rakić o razgovorima predsednika sa Srbima sa KiM

Novosti online

28. 12. 2022. u 16:28

LIDER Srpske liste Goran Rakić rekao je da su predstavnici Srba sa Kosova i Metohije danas razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su od njega čuli vesti koje se tiču puštanja na slobodu uhapšenih Srba, kao i njegovo mišljenje da bi bilo dobro ukloniti barikade.

ДОБИЛИ СМО ВАЖНЕ ВЕСТИ, ВЕРУЈЕМО САМО ВУЧИЋУ: Ракић о разговорима председника са Србима са КиМ

Foto: printskrin

- Nakon ovog sastanka idemo da razgovaramo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Dobili smo važne vesti koje se tiču puštanja na slobodu Pantića, Nedeljkovića i ostalih uhapšenih. Pročitali smo garancije EU i SAD da neće biti hapšenja ljudi koji učestvuju na mirnim protestima izazvanim Kurtijevim terorom. Dobili smo nove garancije Kfora da neće biti slanja kosovskih bezbednosnih snaga na sever Kosova - rekao je on za TV Pink.

Rakić je kazao da predsednik Srbije smatra da je dobro da se povuku barikade.

- Mi ne verujemo Kurtijevoj vladi. Mogu reći da ne verujemo ni međunarodnim garancijama. Pozivamo predsednika Vučića da sasluša predstavnike naroda na barikadama. Doćićemo sa preciznim zahtevima pred njega. Mi verujemo samo njemu - objasnio je Rakić.

Kazao je da Srbi znaju da Vučić trpi veliki pritisak, ali da oni koji direktno učestvuju u protestu traže od njega garancije, jer samo njemu veruju.

- Imamo zahteve koje ćemo preneti. Predsedniče samo vama verujemo, trebaju nam vaše garancije - zaključio je Rakić.

BONUS VIDEO: PRVA IZJAVA NIKOLE NEDELjKOVIĆA - Bio sam u zatvoru samo zato što sam Srbin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)