NEMAČKA OPET GURA NOS U TUĐA POSLA: Bahati Berlin traži da Srbi uklone barikade i želi da određuje gde će se kretati srpska vojska

Novosti online

28. 12. 2022. u 15:53

ZVANIČNI Berlin poručuje da barikade koje su podigli Srbi sa Kosova i Metohije "moraju biti uklonjene što je pre moguće", a od tzv. Kosova traži da prihvati primenu ranije dogovorenog u vezi sa Zajednicom srpskih opština, prenosi Dojče vele.

НЕМАЧКА ОПЕТ ГУРА НОС У ТУЂА ПОСЛА: Бахати Берлин тражи да Срби уклоне барикаде и жели да одређује где ће се кретати српска војска

Foto: Profimedia

- Nemačka vlada je veoma zabrinuta zbog najnovijih tenzija na severu Kosova (i Metohije). Od Srbije se očekuje konstruktivan pristup i Beogradu je to preneto - rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova u sredu u Berlinu, a prenosi nemačka agencija DPA.

On je, ne navodiće dokaze za svoje tvrdnje, retoriku iz Srbije nazvao "nacionalističkom" i tvrdi da je "potpuno neprihvatljiva".

Takođe, zvanični Berlin se usudio da osudi da daje svoje mišljenje o tome gde će se srpska vojska kretati po sopstvenoj teritoriji.

Oni su tako naveli da pojačano vojno prisustvo u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom "šalje pogrešan signal".

BONUS VIDEO - PRVA IZJAVA NIKOLE NEDELjKOVIĆA: Bio sam u zatvoru samo zato što sam Srbin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)