PREMIJERKA OČITALA LEKCIJU NEMAČKOM DIPLOMATI: Da li uošte znate zašto se Srbi bune?

Novosti onlajn

24. 12. 2022. u 13:35

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić na svom Tviter profilu odgovorila je nemačkom diplomati i bivšem izaslaniku Evropske unije za status Kosova Volfgangu Išingeru.

ПРЕМИЈЕРКА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ НЕМАЧКОМ ДИПЛОМАТИ: Да ли уоште знате зашто се Срби буне?

Foto: Printscreen/RTS

- Dragi Išingere, znate li uopšte zašto se Srbi bune? Njihove molbe su: 1) implementirati Briselski sporazum (potpisan 2013!); 2) osnovna vladavina prava (da se ne hapse po volji i drže kao taoci čak i bez kontakta sa porodicom). Da li je previše to tražiti? Protivno vrednostima EU? - upitala je premijerka. 

Podsetimo, Išinger je u svom Tvitu napao Srbiju "za podsticanje nasilja u susednoj državi Kosovo" i pripretio stopiranjem nastavka procesa pridruživanja Evropskoj uniji. 

- Duboko zabrinut zbog stalnih tenzija. Odlučna akcija EU hitna. Da li je Srbija svesna da bi podsticanje nasilja u susednoj državi Kosovo onemogućilo nastavak procesa pridruživanja EU? - napisao je nemački diplomata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (1)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!